Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone heeft een aantal functies waar we niet altijd van op de hoogte zijn. Een van die functies is het automatisch verwijderen van gegevens. Dit gebeurt wanneer 10 keer het verkeerde wachtwoord wordt ingevoerd. De meeste mensen hebben deze functie niet aanstaan. Toch kan het heel nuttig zijn om hier wel gebruik van te maken.

Gegevens verdwijnen niet zomaar

Het lijkt misschien eng, gegevens die definitief van de iPhone verdwijnen. Toch gebeurt dit niet zomaar. Laten we eerst maar eens kijken wat het nut van deze functie is.

Deze optie is ter bescherming van privacygevoelige data. Wanneer iemand de telefoon probeert te ontgrendelen, kan deze er met kostbare gegevens vandoor gaan. Je moet er niet aan denken dat iemand je foto’s misbruikt of belangrijke documenten of gesprekken openbaar maakt. Doet iemand 10 keer een poging tot ontgrendeling van je toestel, dan verdwijnt alle data. Voorgoed. Dit is op geen enkele manier meer terug te halen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Praktische time-out

Om te voorkomen dat iemand 10 keer snel achter elkaar het verkeerde wachtwoord invoert, is er een time-out ingebouwd. Na 5 mislukte pogingen verschijnt er een time-out van 1 minuut. Na de zesde mislukte poging verschijnt er een time-out van 5 minuten. Wie het voor de zevende keer niet lukt krijgt een time-out van 15 minuten. Deze tussentijden worden steeds langer. Uiteindelijk is iemand ruim 3 uur bezig met het ontgrendelen van het toestel. Is het na de tiende keer nog steeds niet gelukt, dan is het toch echt einde verhaal.

In die 3 uur heb jij al lang ontdekt dat je zoontje met je iPhone zit te spelen. Of je komt erachter dat je iPhone gestolen is. In dit laatste geval mag je blij zijn dat je privacygevoelige data straks verdwijnt.

Aanrader: Losse iPhone toestellen vergelijken

IPhone functie activeren

Maak je nog geen gebruik van deze bijzondere functie? Standaard staat deze uitgeschakeld. Wil je dit toch activeren, ga dan naar instellingen. Selecteer Touch ID en toegangscode. Voer je toegangscode in en scrol naar beneden tot aan ‘wis gegevens’. Vervolgens moet je deze functie aanvinken. Achteraf spijt van het activeren van deze functie? Via dezelfde stappen schakel je deze functie weer uit. Zo eenvoudig is het gebruik van je iPhone.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer