Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In juni verschijnt iOS 11. Het gerucht gaat dat na de update ruim 187.000 apps onbruikbaar worden. Het ziet er namelijk naar uit dat de nieuwe update geen 32-bit apps zal ondersteunen. Dat is balen voor verouderde apps, maar wat betekent het voor jou?

Ongeveer 8 procent van de apps in de App Store is een 32-bit app, na de update zal het dus goed kunnen dat die apps het niet meer doen. Wat er precies met deze 32-bit apps zal gebeuren is niet duidelijk en zal waarschijnlijk tijdens het jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC) bekend gemaakt worden.

De waarschuwingen zijn niet nieuw, maar worden wel dringender. Als je een 32-bit app installeert op een nieuwer iPhone-toestel popt er een melding op. Hierin staat dat de app een update moet krijgen, omdat deze niet bij toekomstige iOS versies ondersteund zal worden. De apps zijn nu nog wel te gebruiken, al zijn ze wel wat traag.

Sinds februari 2015 zijn de 64-bit apps de nieuwe standaard en moedigt Apple app-ontwikkelaars aan apps geschikt te maken voor 64-bit. Al eerder deed Apple een grote opruimactie binnen de App Store. 50.000 verouderde apps werden toen al zonder pardon verwijderd.

Van een 32-bit app naar een 64-bit app gaan, voor de leek zal het niet veel uitmaken. Kort uitgelegd houdt de update het volgende in. Een app die ondersteunt wordt met 64-bit kan meer geheugen aanspreken. Hierdoor kan een 64-bit app twee keer meer data verwerken dan zijn voorganger. Hierdoor kunnen de apps die voldoen aan de nieuwe standaard zwaardere rekenopdrachten sneller uitvoeren.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Welke iPhones  kunnen de iOS 11 update verwachten?

 

En natuurlijk alle toekomstige iPhone modellen waar nu druk over gespeculeerd wordt, waaronder de iPhone 7s en iPhone 8

Slecht nieuws dus voor alle gebruikers van oudere modellen, zoals de iPhone 5c, het wordt tijd voor een nieuwe iPhone..

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.