Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Volgens onderzoeksbureau Multiscope spelen maar liefst 2 miljoen Nederlanders het nieuwe Pokémon Go spel. Eerder, toen het spel nog niet officieel gelanceerd was in Nederland, werd het al gespeeld door 1,3 miljoen Nederlanders.

Pokémon Go is vooral voor jongeren

41% van de 18 - 34 jarigen in Nederland speelt Pokémon Go, dat is ruim één op de vier! Dit redelijk logisch omdat een groot deel van deze leeftijdsklasse in hun jeugd waarschijnlijk de Gameboy spellen en televisieserie heeft gevolgd. Van de 35 - 49 jarigen speelt 13% Pokémon Go. Van de 50-plussers speelt 'slechts' 3% het populaire spel.  De helft van de spelers geeft aan meerdere keren per dag het spel te spelen, 30% speelt het ééns per dag.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wandelen voor Pokémon

Interessant is dat zo'n 65% van de spelers aangeeft al eens te zijn gaan wandelen, specifiek om Pokémon te vangen! Wandelen tijdens Pokémon Go is redelijk noodzakelijk omdat Pokémon zich op locaties buitenshuis bevinden en weinig 'zelf' op de locaties van spelers verschijnen. Wél is het mogelijk om Pokémons naar de locatie van een speler te lokken met een zogenaamde Lure (bij een Pokéstop) of Incense (bij de speler)

Vier op de tien spelers verwacht zelfs dat het spel over een half jaar nog steeds door hun gespeeld wordt.

Bron: Multiscope

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.