Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Iedereen zit wel eens op z’n smartphone tijdens een bezoekje aan het toilet of bijvoorbeeld in de wachtkamer bij de tandarts. 9 van de 10 keer zit je op je gemak je foto’s te bekijken op social media of ben je op zoek naar een lekker recept voor vanavond. Er moet namelijk wel weer wat lekkers worden voorgeschoteld. Hoe dan ook laden onze telefoon tegenwoordig tientallen websites per dag. Wist je dat een goede website voor onder andere onze iPhone tegenwoordig intens belangrijk is voor veel bedrijven? In dit artikel leggen we je uit waarom.

Wat is een mobielvriendelijke website?

Voor we beginnen met de 5 redenen waarom een website goed moet werken op een iPhone, is het belangrijk te weten wat een mobielvriendelijke website eigenlijk is. Een mobielvriendelijke website houdt namelijk in dat een website responsive is. Dit zorgt voor een fijne manier van werken op een laptop, mobiel of bijvoorbeeld een iPad. Eigenlijk wil dit dus zeggen dat alle content van de website zo kan worden ‘vervormd’ dat het op allerlei verschillende apparaten goed werkt. Wist je trouwens dat je tegenwoordig zelf gemakkelijk je Wordpress website kunt maken?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De 5 redenen voor een mobielvriendelijke website

Veel mensen met een website hebben het doel om zoveel mogelijk te worden gevonden. Daar is op zich niets verrassends aan. Sindskort heeft Google echter besloten dat een mobielvriendelijke website hiervoor cruciaal is. Waarschijnlijk is dit omdat er meer mensen dan ooit gebruik maken van websites op hun mobieltje. Is een website dus niet goed leesbaar op een telefoon? Dan kun je het wel schudden. Zeker met de website builder van Combell kun je dit gemakkelijk oplossen. Hieronder geven we je nog 5 redenen waarom een website goed moet kunnen werken op jouw iPhone of andere smartphone. 

1. De iPhone wordt voor alles gebruikt

Het zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken, maar een iPhone wordt werkelijk waar overal voor gebruikt. Voor een alarm, het zoeken van een levenspartner, het voorkomen van verkeerd rijden en dus voor het opzoeken van talloze informatie op websites. Precies om die reden is het enorm van belang dat websites goed werken op smartphones. 

2. Professionaliteit 

Hoe je het ook wendt of keert, het komt veel professioneler over als een website goed zichtbaar is op een iPhone. Als mensen simpelweg even iets willen opzoeken over een bedrijf en dat dit is niet te doen op de mobiele telefoon, dan is de kans groot dat klanten naar de concurrent gaan. Doodzonde als je het ons vraagt. 

3. Klanten sneller te bereiken

Google zorgt ervoor dat bedrijven met een goede, mobielvriendelijke website hoog in de ranglijst komen te staan. Op deze manier zijn klanten veel makkelijker te bereiken. Het komt namelijk amper voor dat mensen iets opzoeken op Google en dat ze vervolgens naar pagina 2 of 3 gaan om aan hun informatie te komen. Hoe hoger de website dus staat in Google, hoe sneller en gemakkelijker deze te bereiken is door klanten.

4. Klanten zijn veelal lui

Zonder jou als lezer direct te beledigen is het geen geheim dat mensen vaak wat lui zijn als het om informatie opzoeken gaat. Het liefst wil je, als je informatie op je iPhone zoekt, binnen no-time een antwoord hebben en kijk je het liefst niet verder dan je neus lang is. Het is daarom belangrijk dat een website goed zichtbaar is en dat de informatie op jouw website goed en duidelijk overkomt. Als de klant de website vervolgens positief ervaart, dan zal blijken dat hij of zij deze snel zal aanraden bij anderen. Dit scheelt natuurlijk weer tijd om ‘onderzoek’ te doen.

5. Een moderne reputatie

Websites die op mobiel goed leesbaar zijn krijgen al snel het stempel modern en relevant. Welke website je ook analyseert, bijna altijd blijkt dat er meer mensen die site op een iPhone bezoeken dan dat ze dat via de laptop doen. Misschien heb je zelf ook ooit wel eens zo’n positief gevoel aan een website overgehouden, nadat bleek dat deze er op je telefoon wel heel bijzonder en mooi uitzag. 

Goed zichtbaar op de iPhone, een must voor bedrijven

In dit artikel komt duidelijk naar voren dat een website erg goed moet kunnen werken op een iPhone of andere smartphone. Bedrijven scoren hierdoor hoger in Google en worden simpelweg eerder gevonden. Zeker omdat zoveel mensen dagelijks gebruik maken van hun telefoon voor websites en social media is dit iets wat absoluut niet moet worden onderschat.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer