Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Niet wereldschokkend, maar zeker wel een toevoeging aan onze (internet)taal: emoji’s. Ontdek in dit artikel welke 56 emoji's over een paar maanden jouw leven gaan verrijken.

Een paar maanden geleden werd al een preview van de nieuwste emoji’s gegeven, maar met de komst van deze officiële shortlist kunnen we met zekerheid stellen welke emoji’s binnenkort aan iOS worden toegevoegd. Het speciaal opgerichte Unicode Consortium heeft vandaag versie tien van de Unicode Standard met de wereld gedeeld. Highlights? De barf-emoji, de man met hipsterbaard en de broccoli.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook: WhatsApp berichten vereeuwigen doe je met Whappbook

Na een aantal voorstelrondes komt het Unicode Consortium eens in de zoveel tijd met een lading nieuwe emoji’s. Met alle man/vrouw variaties en huidtinten komen binnenkort 239 verschillende variaties naar je iPhone, iPad en Mac. Naast de emoji’s worden er ook nog drie verschillende vlaggen voor  Engeland, Schotland en Wales toegevoegd. Daarbij krijgt ook de Bitcoin haar eigen teken: een hoofdletter B met twee verticale strepen er door heen.

Lees ook: Zo stuur je foto's met filter via WhatsApp

Kun je niet wachten om de broccoli emoji naar al je vrienden te sturen? Dan zal ik je nog even moeten teleurstellen. Voorlopig je zul je het nog met de aubergine-emoji moeten doen. Het duurt namelijk nog tot zeker dit najaar voor de nieuwe emoji’s beschikbaar zijn. Verder moeten de mensen die met smart wachten op de roodharigen- en afro-emoji nog langer geduld hebben. Deze emoji-voorstellen hebben versie tien van de Unicode Standard niet gehaald. Het zal dus nog zeker tot volgend jaar duren voor deze toegevoegd kunnen worden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.