Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het Amerikaanse FCC heeft een spannend nieuwtje: Apple test op dit moment 5G internetverbinding uit op nieuwe iPhones en andere apparaten. Ja ja, 5G komt langzaam maar zeker dichterbij..

Samen met partnerbedrijven wil Apple de frequentiebanden 28GHz en 39GHz gaan testen. Rohde & Schwarz, A.H. Systems en Analog Devices zijn binnen de tests verantwoordelijk voor de technologie. De tests zullen plaatsvinden in Milpitas, een kleine plaats in Californië en in Cupertino, vlakbij Apple’s hoofdkantoor.

Lees ook: Webpagina doorzoeken in Safari met je iPhone of iPad

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Nog even geduld..

De verwachting is dat Apple maximaal twaalf maanden nodig zal hebben om de nieuwe verbinding te testen. De kans is dus zeer klein dat 5G op de komende iPhone 8 zal werken. Daarbij zal het ook nog een tijdje duren tot er op veel plekken een goede 5G-dekking is. Tijdens de Winterspelen in Zuid-Korea in 2018 zal het waarschijnlijk voor het eerst mogelijk zijn om gebruik te maken van een 5G-netwerk.

Apple haalt Google satelliet experts in huis

Om de komende technische ontwikkelingen te laten ontstaan heeft Apple twee satelliet experts van Google in dienst genomen. De exacte taken zijn voor de buitenwereld nog niet helemaal helder, maar we kunnen bijna wel met zekerheid stellen dat het komende 5G netwerk daar wat mee te maken zal hebben.

Lees ook: Einde oefening voor 32-bit apps

Nieuwe verbindingen

Met de komst van 5G internet worden nieuwe verbindingen mogelijk. Voor chirurgen zal het na verloop van tijd zelfs mogelijk worden te opereren op afstand door gebruik te maken van een 5G-verbinding.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer