Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is alweer een week geleden dat Pokémon Go gelanceerd is en de hype lijkt over te gaan in een trend. Er is een nadeel aan de app: het vreet batterij! Daarom hebben wij zes tips om je iPhone batterijduur te sparen. 

Gotta catch ‘m all

De populariteit van de app stijgt naar grote hoogte. Er is gisteren officieel bekend gemaakt dat er meer mensen gebruik maken van Pokémon Go dan van Facebook en Snapchat. Hoe bizar is dat!

Eerder deze week zijn er zelfs twee mannen van een rots gevallen omdat ze niet keken waar ze liepen. Een ding is zeker: Pokémon Go blijft een hit.

Om te zorgen dat jij, naast het spelen van Pokémon Go, toch nog een beetje batterijduur overhoudt voor belangrijkere zaken hebben wij 6 tips samengesteld. Zo kun je toch nog uren Pokémon Go blijven spelen.

Lees ook: Pokémon Go 15 tips en cheats

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

1. Zet Augmented Reality uit (AR)

Wij begrijpen dat het erg gaaf is om Pokémon in de echte wereld te zien verschijnen maar dit vreet wel batterij. Het spel maakt gebruik van ‘Augmented Reality’. Deze AR optie maakt gebruik van je camera en ja helaas slurp dit batterij.

Schakel daarom de AR uit (rechterbovenhoek) en de Pokémon zullen met een natuurlijke achtergrond op je iPhone verschijnen. Met de Augemented Reality button uit is het ook nog eens makkelijker om Pokémon te vangen. Ze blijven namelijk precies recht in het beeldscherm hangen in plaats van op een vaste plek in de real world.

Bekijk het overzicht: alle iPhone batterijen

augmented reality

2. Zet ‘Batterij besparen’ aan

Pokémon Go heeft een ingebouwde batterij bespaar functie. Schakel deze aan door op de Pokébal te drukken -> vervolgens op Instellingen (rechtsboven) -> druk op ‘batterij besparen’.

batterij besparen

Foto: Raymond Wong/Mashable

3. Zet jouw telefoons ‘batterij spaar functie’ aan

Om nog extra zuinig om te gaan met je batterij is het verstandig om ook deze functie aan te zetten. Op een iPhone ga je hiervoor naar Instellingen -> Batterij -> Energiebesparingsmodus.

Let wel op dat deze functie ook het GPS bereik vermindert waardoor je minder Pokéstops en Pokémon tegen zult komen.

4. Verlaag de schermhelderheid

Deze tip spreekt eigenlijk voor zich. Niet alleen voor Pokémon Go maar ook in het algemeen tijdens het gebruik van andere apps. Het enige nadeel is dat je wat beter moet kijken of er Pokémon in de buurt zijn.

Om de helderheid aan te passen kun je direct naar het snelmenu gaan. Swipe van beneden naar boven en pas in het Control Center de helderheid van het beeldscherm aan.

5. Zet de muziek en trillingen uit

Een van de grote batterijvreters  zijn de vibraties, sound effects en de muziek die je hoort op de achtergrond. Zet ze uit en je ziet dat jouw batterij langer meegaat. Om ze uit te zetten druk je op de Pokébal, tap op Instellingen (rechtsboven) en vink de instellingen voor muziek, trillingen en sound effects uit.

6. Koop een powerbank 

Heb je bovenstaande tips uitgevoerd maar kun je toch nog wat extra batterijduur gebruiken? Koop dan een extra batterycase of powerbank. Dit is een van de makkelijkste manieren om extra lang te kunnen genieten van Pokémon Go. Hier hebben wij een overzicht van de goedkoopste en beste powerbanks.

Gotta catch ‘m all! Succes en vergeet niet af en toe te eten en te slapen!

powerbank pokemon go

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.