Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Recentelijk is naar voren gekomen dat er een bug in de software van iOS zit, waardoor een bepaalde tekst in een SMS de iPhone kan laten bevriezen of zelfs opnieuw kan laten opstarten. De specifieke tekst in het bericht bestaat uit een combinatie van woorden, letters en Arabische tekens. Inmiddels is deze tekst ook op internet opgedoken en gaat het bericht wereldwijd rond. 

Kwetsbaar

De kwetsbaarheid van deze bug lijkt zich enkel te beperken tot iPhone-gebruikers. Wie bijvoorbeeld een Android smartphone heeft kan dit bericht zonder problemen openen. Daarnaast moet het bericht ook verstuurd worden vanaf een iPhone naar een andere iPhone. Wanneer het bericht binnen komt zal de berichtenapplicatie direct vastlopen en wanneer het toestel vergrendeld is zal de iPhone opnieuw opstarten. Na het opstarten is overigens de berichtenapplicatie nog steeds niet te openen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Oplossing

Inmiddels lijken er langzaam aan wat oplossingen te komen, maar een directe update vanuit Apple is er nog niet. Wie het bericht heeft gestuurd kan de ontvanger een nieuw bericht versturen om de 'kwade' tekst ongedaan te maken. Het is ook mogelijk om jezelf een bericht te sturen via de Mac of Siri om het probleem te verhelpen. In het geval van Siri adviseert Apple om met de spraakbesturing te vragen om “read unread messages”. Enkel via Siri kan op deze manier alles ongedaan worden gemaakt. Ook kan via Siri het bericht uiteindelijk worden verwijderd.

Wanneer Apple met een update komt, of op zijn minst een permanente oplossing, is niet duidelijk. Apple geeft aan dat ze druk bezig zijn om deze bug op korte termijn op te lossen. Tot die tijd moet de bewuste SMS dus via Siri ongedaan gemaakt worden.

Bron: Telefoonabonnement.nl

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer