Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het besturingssysteem van de iPhone en iPad, iOS, heeft licht marktaandeel gewonnen ten koste van marktleider Android. Dat blijkt uit cijfers van onderzoekbureau Kantar. Daarnaast heeft Apple's iOS in stedelijk China een martaandeel van 27,6% bereikt, een mijlpaal voor het bedrijf uit Californië.

"Er is een sterke belangstelling voor de producten van Apple in stedelijke China sinds de lancering van de iPhone 6 en 6 Plus en dit heeft zich voortgezet in het Chinees Nieuwjaar.", meldde Carolina Milanesi, hoofd research bij Kantar Worldpanel ComTech. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

"IPhone 6 kopers werden vooral aangetrokken door de telefoon om zijn betrouwbaarheid / duurzaamheid (48%) en de aantrekkelijkheid van het ontwerp (44%), terwijl de Galaxy S5 kopers ook de betrouwbaarheid / duurzaamheid (48%) waardeerden en dat de telefoon werd aangeboden met een goede deal op tarief / contract (48%). ", vervolgd Carolina Milanisi.

In de VS is het iOS aandeel licht teruggevallen tot 38,8% van 39,3% in 2014.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer