Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wie is er tegenwoordig nog niet online met zijn mobiel? Juist! Bijna niemand! Maar hoeveel gigabyte heb jij nodig voor jouw internetgebruik?

Kleinere databundels

Het aantal GB verschilt per persoon. Er zijn databundels beschikbaar van 250MB, 500MB tot wel 20GB. De kleinere databundels zijn geschikt voor mensen die niet meer doen dan een of twee keer per dag wat whatsapp berichten sturen. Oftwel ben jij iemand die niet intensief met zijn mobiel omgaat dat is het verstandig om hiervoor te kiezen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Grote databundels

De grotere databundels beginnen vanaf 2GB. Het bekijken van video’s op Facebook en YouTube is dan geen enkel probleem. Ook kun je met grote databundels radio of Spotify luisteren zonder dat je over jouw databundel heen gaat. 

Onbeperkt data

Providers zoals T-mobile en Tele2 bieden vaak onbeperkt internet aan. Dit houdt in dat zodra je over het afgesproken datalimiet heen gaat je internet wordt vertraagd tot 64 kb per seconde. Ook dan kan je nog gewoon WhatsApp berichten versturen zonder dat het langzamer gaat. Het bekijken van video’s en muziek luisteren gaat dan helaas een stuk trager of lukt helemaal niet meer.

Schatting van mobiel internet verbruik 

Dit blijft een lastige opgave. Het is namelijk niet altijd duidelijk waar het dataverbruik aan op gaat. Verschillende achtergrond processen nemen vaak meer internet dat verwacht. Toch kunnen wij jou wellicht een handje helpen. 

WhatsApp

0,001 MB per verstuurd en ontvangen bericht. Een foto versturen kost rond de 1 MB.

YouTube

Een YouTube video bekijken kost ongeveer 5MB van jouw databundel.

Internetwebsite bekijken

0,5 MB per bekeken pagina.

E-mail versturen

0,2 MB om een e-mail te versturen.

Radio luisteren

2 MB per minuut om naar jouw favoriete radiostation te luisteren. 

Dataverbruik apps

Er zijn verschillende apps beschikbaar in de AppStore waarin je kunt meten hoeveel data jij verbruikt hebt. Wij raden de apps Dataman en Onavo Count aan. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer