Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Onder­zoekers van de universiteit van Columbia hebben een dongle ontwikkeld die, gekoppeld met een iPhone, een nauwkeurige en snelle HIV- en Syfilis-test uitvoert.

Een van de onderzoekers legt aan The Washington Post uit dat de test niet anders is dan een standaard HIV-test. De werking van de test is als volgt: stop een bloedmonster in de bijgeleverde collector, stop de collector in de dongle, verbindt deze met de iPhone en start de app. Na een analyse van 15 minuten is een HIV- en Syfilis-test uitgevoerd die net zo nauwkeurig is als een laboratoriumtest, maar dan tegen de prijs van 34 dollar. 

De dongle werd eerder deze maand in de Science Translational Medicine beschreven. Het is nog niet bekend wanneer het commercieel verkrijgbaar is. De eenmalige kosten bedragen 34 dollar en daarnaast ongeveer 2 dollar per wegwerp-collector.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer