Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is dan eindelijk zover: WhatsApp is vanaf vandaag voor iedere gebruiker gratis te gebruiken en te downloaden. WhatsApp geeft in een officieel bericht aan zich meer te willen focussen op bedrijven.

Met wereldwijd ruim 900 miljoen gebruikers is WhatsApp in een relatief korte tijd uitgegroeid tot een vast ritueel voor vele mensen. Na de desktopversie van WhatsApp wordt het sociale medium ook gratis voor de gebruikers.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Gratis WhatsApp

Jan Koum, bestuurder van WhatsApp, heeft in een korte DLD conferentie aangegeven dat de jaarlijkse kosten van 89 eurocent voor de berichtendienst is geschrapt. Jan Koum gaf aan dat het voor veel mensen toch een drempel vormt om juist niet de applicatie aan te schaffen.

Om deze mensen tegemoet te komen heeft WhatsApp besloten om voor iedere mobiele telefoon de dienst gratis te maken. Binnen een aantal weken dit voor iedereen merkbaar zijn. Mocht jij net betaalt hebben en wil je je geld terug? Voor deze gevallen komt WhatsApp nog met een tegemoetkoming.

WhatsApp voor bedrijven

In de conferentie werd aangegeven dat WhatsApp zich meer wilt focussen bedrijven. Zo gebruiken steeds meer bedrijven WhatsApp om interactief te communiceren met de klant. De mogelijkheden voor bedrijven met WhatsApp zullen binnenkort uitgebreidt worden aldus Jan Koum. Jan Koum schrijft in een blog dat consumenten in de toekomst contact op kunnen gaan nemen met de bank als ze slachtoffer zijn van fraude bijvoorbeeld. Wat het verdienmodel achter deze ideeen zijn is nog niet bekend. Wat WhatsApp wel nadrukkelijk aangaf is het feit dat consumenten geen advertenties in de sociale dienst hoeven te verwachten. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.