Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De nieuwste iPhone processor, de A12, is in productie genomen. Chipfabrikant TSMC is hier verantwoordelijk voor. De A12 chip zal in de nieuwste iPhones geplaatst worden. Hierdoor werken deze toestellen een stuk sneller en energiezuiniger.

Mogelijk zal TMSC de enige producent van de A12 chips zijn. De chipfabrikant wil niet bevestigen dat het begonnen is met de productie van de A12 chip. Toch wijzen de laatste geruchten hierop. Vermoed wordt dat Apple in 2018 met drie nieuwe iPhonemodellen op de markt komt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Opvolger A11 bionic chip

De A12 gaat de Apple A11 bionic chip uit 2017 vervangen. De A11 is een 64-bits chip met twee krachtige kernen en 4 high-end kernen. Precieze specificaties met betrekking tot de A12 processor zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de A12 slechts 7 nanometer groot is, terwijl de A11 een afmeting van 10 nanometer heeft.

Verbeterde prestaties

Nieuwe technologische ontwikkelingen moeten altijd voor verbeterde prestaties zorgen. Dit is ook bij de A12 processor het geval. Doordat de dichtheid van de chip groter is, passen er meer transistors in. Dit betekent een hogere verwerkingscapaciteit en een lager stroomverbruik. Ook de warmteproductie zal een stuk lager liggen.

Apple is niet de enige smartphonefabrikant die zich richt op 7nm chips. Mogelijk wordt de Samsung Galaxy S10 ook voorzien van deze kleinere processor. Daarnaast zullen snel andere smartphonefabrikanten volgen. Dit was eerder te zien bij de overgang van de 12nm naar de 10nm chips, waarbij de kleinere processor snel in de nieuwste smartphones verscheen.

Bekijk ook: Hollandsnieuwe abonnementen vergelijken

Processors worden steeds kleiner

Kleinere processors zijn al jarenlang een trend. Het zorgt niet alleen voor verbeterde prestaties, ook biedt het smartphoneontwikkelaars meer ruimte voor andere zaken, zoals een krachtigere batterij. Chipfabrikant TSMC neemt niet alleen de productie van de 7nm chips op zich, ook treft het voorbereidingen op de ontwikkeling van een 5 nanometer chip. Volgen we de ontwikkelingen uit het verleden, dan moet de 3nm chip mogelijk in 2020 op de markt komen. De 7nm processor zal voor TSMC in ieder geval een te verwachten bedrijfsomzet van 20% met zich meebrengen. Het is dus goed zaken doen met smartphonefabrikanten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.