Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Facebook maakte onlangs zijn kwartaalcijfers bekend. Met deze cijfers geeft Facebook ons ook een kijkje in de gebruikersaantallen van WhatsApp en Instagram.

Aan de hand van de nieuw verkregen informatie krijgen we meer inzicht in de strijd met Snapchat. Onze conclusie? De strijd is gestreden.

Met een winst van 3,3 miljard sluit Mark Zuckerberg een goed tweede kwartaal af. In vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2016 maakte het bedrijf zelf een groei van 71 procent door. Een bepalende factor voor de omzet, zijn de bezoekersaantallen van actieve gebruikers die Facebook en de onderliggende zusterbedrijven naar zich toe trekken. Met 2,01 miljard gebruikers is het social media platform met zeventien procent ten opzichte van vorig jaar gegroeid.

Lees ook: Zo zet je Facebook vrienden in de Contacten app op een iPhone 

WhatsApp heeft na de overname van Facebook dit jaar een belangrijke grens overschreden. De berichtendienst trekt inmiddels dagelijks één miljard gebruikers per dag aan. Maandelijks staat de teller op 1,3 miljard actieve gebruikers. Tel daarbij op dat deze gebruikers samen verantwoordelijk zijn voor 55 miljard chatberichten, 4,5 miljard foto’s en één miljard video’s per dag.

De mogelijkheid tot het bijhouden van een WhatsApp Status lijkt volgens de cijfers van Facebook een groeiend succes te zijn. De imitatie van Snapchat waarmee je voor 24 uur een foto of video in je overzicht kunt delen, trekt nu dagelijks net zoveel gebruikers al Instagram Stories.

Lees ook: Grote groei voor Instagram en Twitter

Het kopieergedrag van Facebook heeft grote impact op de groei van Snapchat. De populariteit van Instagram bevindt zich in een stijgende lijn, terwijl de groei Snapchat steeds meer afneemt. Het lijkt er steeds meer op dat de strijd gestreden is en dat Snapchat als verliezer uit de bus zal komen.

Lees al onze berichten en artikelen over Facebook

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.