Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het totale aantal apps in de webwinkel van Apple is in 2017 met 5% gedaald. Dit heeft te maken met strengere richtlijnen op het gebied van veiligheid en privacy. Niet bijgewerkte oude apps worden ook nog eens verwijderd. De afname van het aantal iOS apps wordt echter niet veroorzaakt door concurrent Google.

Strenger beleid met betrekking tot iOS apps

Veiligheid en privacy speelt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Apple houdt dit scherp in de gaten middels de aangeboden apps. Ten eerste controleert Apple alle nieuwe apps veel strenger dan voorheen. Zonder toestemming verschijnt de app niet in de App Store. Applicaties die niet 64-bit zijn, werken ook niet meer vanaf iOS 11. Deze apps voldoen niet meer aan de Apple richtlijnen en worden na verloop van tijd verwijderd.

Apple heeft sowieso een grote schoonmaak gehouden. Alle spam achtige apps of dubbele apps zijn uit de app store verwijderd. Het gaat hier om vele duizenden applicaties. Het strenger beleid en het verwijderen van oude apps verklaart de daling van 5%.

Concurrent Google is juist minder streng geworden

Het aantal Android apps is in dezelfde periode met ruim 30% gegroeid. Google Play hanteert juist een minder streng beleid, waardoor nieuwe applicaties makkelijker binnenkomen. Eigenlijk is dit niet zo goed nieuws, vooral nu privacy steeds belangrijker wordt. iPhone gebruikers zijn in dit opzicht toch beter beschermd.

Vergelijk: Losse iPhone toestellen op prijs 

Applicaties als eerste op iOS

Ontwikkelaars kiezen er vaak voor om hun app als eerste op iOS uit te brengen. Uit onderzoek blijkt dat twee keer zoveel apps eerst voor iOS verschijnen, en daarna pas op Android. Dat app ontwikkelaars vaker voor iOS kiezen heeft vooral te maken met de iPhone populariteit. Pas in 2017 was Android voor het eerst populairder dan iOS.

Ook de manier van ontwikkelen verschilt, zo zijn apps onder iOS gebonden aan een vooraf opgestelde interface. Binnen Android is het voor ontwikkelaars een hele uitdaging om de app op alle verschillende smartphones er hetzelfde uit te laten zien.

Hoe dan ook, het is fijn om te weten dat de aangeboden iOS apps steeds veiliger worden en rekening houden met onze privacy. Dat is precies waar het tegenwoordig allemaal om draait.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer