Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft een serieus probleem met betrekking tot de accu’s van iPhone toestellen. Bij een verouderd toestel lopen de prestaties sterk achteruit. Hierdoor is de vraag naar accu reparatie sterk toegenomen. Dit is ook van invloed op de wachttijd van de accu reparatie. Was je iPhone vroeger klaar terwijl je wachtte, nu ben je je toestel tot wel 4 weken lang kwijt...

iPhones met een slechte accu vertonen vaker toesteluitval. Dit heeft te maken met het piekvermogen dat de iPhone niet meer aan kan. Als gevolg hiervan ontstaat er een crash. Apple heeft iPhone gebruikers aangeraden om hun oude of versleten accu te vervangen. Hierop hebben steeds meer gebruikers zich via een Apple Store gemeld.

De medewerkers van deze winkels kunnen het allemaal niet meer aan. Apple gebruikers moeten gemiddeld 2 tot 4 weken wachten voordat er een nieuwe accu in de iPhone is geplaatst. Een enorme wachttijd, vooral gezien de kleine hoeveelheid werk dat dit met zich meebrengt.

Niet alleen de accu reparatie laat langer op zich wachten, ook de levering van nieuwe accu’s kan tot enkele maanden oplopen.

Bekijk ons overzicht: iPhone batterijen

Accu vervangen kost slechts €29

Dat steeds meer iPhones worden voorzien van een nieuwe accu, heeft te maken met de lage kosten voor accu reparatie. Wie zich bij een officiële Apple Store of reseller meldt betaalt slechts €29. Ter vergelijking: in 2015 betaalden iPhone bezitters nog gemiddeld €75 voor een nieuwe batterij. Deze lage prijs van €29 is te danken aan verschillende klachten van gebruikers, waardoor een accu vervangen vaak de enigste oplossing is.

Dacht je de accu zelf even te vervangen? Dit is goed mogelijk bij zowel oude als nieuwe toestellen. Houd er rekening mee dat je gemiddeld 20 minuten bezig bent. Het openen van de iPhone is afhankelijk van het model.

Voor het zelf vervangen van de iPhone batterij heb je in ieder geval schroevendraaiers en een zuignap nodig. Haal de schroefjes onderaan uit het toestel, zet de zuignap op het scherm en trek deze naar je toe. Met een plastic staafje is het nu mogelijk om het scherm open te krijgen. Naast de batterij bevinden zich twee schroefjes. Draai deze los en verwijder het metalen plaatje. Koppel de batterij los van de kabel en plaatst een nieuwe batterij in de iPhone. Schroef alles weer terug en test de nieuwe accu op een juiste werking.

iPhone batterijen op prijs vergelijken 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer