Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Nog nooit eerder werd een iPhone zoveel gehypet als de iPhone 8. De meest geweldige functies schieten voorbij in het nieuwsoverzicht. Maar hé, hoe zit het met de praktische zaken? Neem bijvoorbeeld de accu.

Nog niks is zeker tot de echte productpresentatie plaatsvindt, maar ook over de accu hangen verschillende geruchten in de lucht. De hamvraag is natuurlijk: gaat de accu van de iPhone 8 langer mee dan die van de iPhone 7 en Galaxy S8?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De geruchten op een rijtje

Er gaan verhalen rond over een 2700 mAh-batterij, deze is bijna gelijk aan de 2900 mAh-accu van de iPhone 7 Plus. De kritische noot van analisten is te vinden in het formaat. Zij vragen zich af hoe Apple een grote accu in een ietwat kleinere telefoon zal gaan stoppen.

Lees ook: Batterij vervangen van een iPhone

Meerdere bronnen bevestigen dat Apple de onderdelen van de iPhone 8 binnen de behuizing kleiner zal maken. Op die manier ontstaat er meer ruimte binnen de iPhone, waardoor een grotere accu geen probleem zal zijn.

Analist Ming-Chi Kuo, een zeer betrouwbare analist wat betreft Apple voorspellingen, heeft er echter alle vertrouwen in dat Apple alles uit de kast zal halen om een grotere accu in de nieuwe iPhone kwijt te kunnen.

Zo wordt er een gestapeld moederbord als mogelijke oplossing genoemd. Door dit component te verkleinen zal de iPhone zuiniger te werk kunnen gaan en ruimte vrijhouden voor een grotere accu. Een win-win situatie. Kuo verwacht dat met deze toepassing de iPhone 8 een betere accuduur zal krijgen dan de iPhone 7. Kijk eens aan, dat is goed nieuws!

Lees ook: Facebook kost steeds meer ruimte en energie

Op dit moment heeft de iPhone 7 Plus een accuduur van 9 uur en 15 minuten. De Galaxy S8 van Samsung staat met 8 uur op een tweede plaats wat betreft accuduur. Zie hieronder de gehele lijst:

  1. iPhone 7 Plus: 9 uur en 15 minuten

  2. Samsung Galaxy S8+: 8 uur

  3. iPhone 7: 7 uur 46 minuten

  4. Huawei PT: 7 uur 42 minuten

  5. Google Pixel XL: 7 uur 19 minuten

  6. Galaxy S7 Edge: 7 uur 18 minuten

  7. OnePlus 3T: 5 uur 41 minuten

Analist Timothy Arcuri van Cowen and Company, vermoedt dat de iPhone 8 over twee accu’s zal beschikken. Dit gerucht wordt bevestigd door Kuo. Hij verwacht dat Apple twee cellen zal gebruiken. Deze twee zullen samen een L-vorm vormen binnen het toestel. Door deze positie zal er een kortere laadtijd zijn.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer