Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vorige week is Apple WatchOS 3 aangekondigd: de nieuwe besturingssoftware voor de Apple Watch smartwatch. Deze software heeft nieuwe functies waardoor de Apple Watch echt een stuk beter is geworden. Bekijk het hier!

De onderstaande video is gemaakt door 9to5mac. De nieuwe functies en verbeteringen zijn:

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Snelheid

watchOS 3 is vele malen sneller dan watchOS 2. De applicaties lanceren sneller en worden daarnaast constant ververst op de achtergrond, waardoor de informatie in de app altijd relevant en up-to-date is.

Wanneer apps nog wel moeten laden zal er een nieuwe animatie te zien zijn.

Control center

Net als op de iPhone is de Apple Watch met watchOS 3 uitgerust met een control center waarin vliegtuigmodus, niet storen en meldingen aan en uit te zetten zijn. Ook zal direct het batterijpercentage weergegeven worden. 

Nieuwe applicaties

De Watch maakt gebruik van nieuwe applicaties waaronder 'Herinneringen', 'Hartslag', 'Breathe' (ademhalingsoefeningen), Home app (voor HomeKit) en 'Zoek Vrienden'.

Dock

In plaats van je favoriete vrienden laat watchOS 3 bij het drukken op de digitale kroon favoriete applicaties en de laatst gebruikte applicatie zien.

Apple Music wijzerplaat

Er is nu ook een wijzerplaat voor Apple Music beschikbaar, waarmee te zien is welke muziek wordt afgespeeld. Daarnaast werkt deze wijzerplaat met 'time travel', waardoor titels van enkele minuten geleden ook te zien zijn.

Watch app op iPhone

Ook de Watch App op de iPhone is verbeterd: wijzerplaten zijn nu direct vanaf de iPhone te selecteren en aan te passen.

Uitgebreide wijzerplaten

Wijzerplaten kunnen nu meer naar de eigen voorkeur ingesteld worden. In het verleden waren wijzerplaten redelijk beperkt (één van onze grootste klachten), maar nu zijn deze goed aan te passen. Ook zijn er wijzerplaten toegevoegd waaronder Minnie Mouse (die net als Mickey Mouse bij tappen ook de tijdsaanduiding uitspreekt).

Veel complicaties kunnen nu ook ingezet worden als snelkoppelingen naar applicaties (waardoor deze applicaties ook weer sneller laden!).

Scribble

Je kan nu op Apple Watch letters 'schrijven' om op een snelle manier berichten te sturen! 

Activiteiten delen

Vrienden met een Apple Watch? Daag elkaar uit in de Activiteiten app: wie is het fitst?

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

De Watch kan nu ook door rolstoelgebruikers ingezet worden om hun gezondheid te verbeteren met onder andere een 'tijd om te rollen' melding (in plaats van 'tijd om te staan).

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.