Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 13 is de nieuwste smartphone van Apple. In september vorig jaar werd het model geïntroduceerd. Heb jij de lancering gemist? In dit artikel staat alles wat je moet weten over het nieuwste paradepaardje van Apple nog eens op een rijtje.

Groothoekcamera met optische beeldstabilisatie

Een nieuw model betekent bij Apple een verbeterde camera. De groothoekcamera op de iPhone 13 is uitgerust met optische beeldstabilisatie en sensorverschuiving. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de foto’s altijd scherp is, ook als de telefoon beweegt. De groothoekcamera legt 47% meer licht vast, waardoor foto’s en video’s scherper zijn met meer details, ook in de donkere delen van foto’s.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Filmmodus voor scherptediepte-effecten

De camera heeft ook een filmmodus voor scherptediepte-effecten. De filmmodus focust op het onderwerp en maakt alles eromheen onscherp. Als er een nieuw onderwerp in beeld komt, wordt hier automatisch op gefocust. Dit zorgt voor een filmisch effect en maakt je video’s nog mooier.

Retina XDR-display met 120Hz verversingssnelheid

De iPhone 13 is voorzien van een 6.1 inch Retina XDR-display met een hoog contrast, een optimale helderheid en een even uitgebreid kleurenspectrum als op een bioscoopscherm. De verversingssnelheid is met 120Hz een stuk hoger dan de 60Hz bij eerdere telefoons van Apple. Hierdoor blijft je beeldscherm duidelijk en kan je soepeler swipen en scrollen over het scherm.

Display met Ceramic Shield

Om het beeldscherm te beschermen is de iPhone 13 uitgerust met het speciaal door Apple ontworpen ‘Ceramic Shield’. Het Ceramic Shield is een met keramiek versterkte glassoort die sterker is dan de meeste metalen. Volgens Apple is de kans op schade aan je toestel met een Ceramic Shield vier keer zo klein als zonder. Het Ceramic Shield beschermt je telefoon ook optimaal tegen krassen, dankzij het dubbele ion exchange-proces.

Krachtige batterij met langere levensduur

Ook aan de kwaliteit van de batterij is flink gesleuteld. De iPhone 13 heeft een 3.227 mAh batterij, die wel 1,5 tot 2,5 uur langer meegaat dan die van de eerdere modellen. Dit komt door de A15 Bionic chip, de snelste chip die momenteel in een smartphone te vinden is. Deze chip zorgt voor een hogere gebruikssnelheid en een efficiënter gebruik van de batterij. Hierdoor hoef je je telefoon minder vaak op te laden.

Verkrijgbaar in 5 kleuren

De iPhone 13 ondersteunt 5G, waardoor je supersnel kunt internetten. Hij is verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw, middernacht, sterrenlicht en rood. Het instapmodel kost € 1.159,- en het duurste model € 1.739,-. Heb je al een sim only abonnement? Dan kun je het toestel er los bij kopen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer