Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple weet ons leven, met de komst van iOS 11, weer een klein stukje makkelijker te maken. Iedereen die liever een alternatief toetsenbord wil gebruiken, hoeft na de komst van iOS 11 niet meer door zijn instellingen te graven. Na de update wordt het namelijk mogelijk om nieuwe toetsenborden direct vanuit de gewenste app te installeren en activeren.

De huidige situatie is erg omslachtig. Nu moet iemand die liever een alternatief toetsenbord gebruikt handmatig ieder toetsenbord installeren. Hiervoor dien je diep in de instellingen te duiken, hier vind je uiteindelijk het Toetsenbord-menu. Daar kun je vervolgens het toetsenbord activeren. Met de komst van de iOS 11 update schrapt Apple alle omwegen en komt het bedrijf sneller to-the-point.

Lees ook: Siri vragen wat de status van je accu is

Voor app-ontwikkelaars die alternatieve toetsenborden aanbieden wordt het nu mogelijk om de app rechtstreeks aan de toetsenbord-instellingen van de iPhone te koppelen. Dit maakte het bedrijf uit Cupertino bekend tijdens de WWDC van dit jaar. Met Custom keyboard extentions wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om een toetsenbord te ontwikkelen die binnen heel iOS 11 te gebruiken is. Voor de gebruikers wordt de installatie en het instellen van het nieuwe toetsenbord een stuk eenvoudiger door het gebruik van een schakelaar.

Met dit nieuws breekt er een goede tijd aan voor toetsenbord-ontwikkelaars. Ook voor gebruikers die wel eens een nieuw typbord willen proberen is deze eenvoudige manier een stuk laagdrempeliger. Zo wordt het heel makkelijk om het een en ander uit te proberen.

Lees ook: Niet storen tijdens autorijden aanzetten in iOS 11 op een iPhone

Tijdens WWDC 2017 kondigde Apple nog een handigheidje aan. Met de iOS 11 update worden de toetsenborden van Apple ook een stuk slimmer. Zo zal het toetsenbord je voorkeurstaal per chat gaan onthouden. Zo schakel je zonder problemen van een chat met je vakantieliefde naar een chat met je moeder. Met de komst van dit kleine beetje extra intelligentie, zul je minder vaak autocorrect fails meemaken en stuk sneller kunnen typen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.