Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Uit een enquête blijkt dat Amerikaanse tieners een duidelijke voorkeur hebben voor een iPhone. De enquête werd onder 6000 tieners in 40 verschillende staten uitgevoerd. De uitslag van dit onderzoek kan mogelijk gebruikt worden voor toekomstige innovaties van Apple.

Beleggingsondernemer Piper Jeffrey ondervroeg duizenden jongeren met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Ieder jaar wordt er wel een onderzoek gedaan naar iPhone- en Androidbezitters. Opvallend is dat het aantal iPhonegebruikers sinds 2015 gestaag groeit, maar ook het aantal mensen dat dit merk overweegt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

82% van de jongeren gaat voor de iPhone

Van alle ondervraagde jongeren gaf ruim 82% aan dat het liever een iPhone had. 11% ging voor Android, de overige 7% voor een ander besturingssysteem. De Apple iPhone wordt vooral gezien als statussymbool. Dit verklaart waarom dit merk onder middelbare scholieren zo populair is.

Kijken we naar het totale marktaandeel van de iPhone, dan neemt deze ongeveer 45% voor zijn rekening. Deze cijfers geven duidelijk aan dat de iPhone vooral onder jongeren erg gewild is.

Apple doet het over het algemeen goed onder de jeugd. Zo heeft ruim 15% van de tieners een Apple Watch, het sporthorloge dat gekoppeld wordt met de iPhone. Nog eens 20% denkt erover na om de Apple Watch het komende half jaar aan te schaffen.

Populariteit onder Nederlandse jongeren

Ook Nederlandse jongeren stappen steeds vaker over op de iPhone. In het laatste kwartaal van 2017 liep ruim 52% van de jongeren met een iPhone rond. Dit is een stijging van 8% tegenover het laatste kwartaal van 2016. Nederlandse jongeren vallen in de leeftijdsgroep van 12 tot 20 jaar.

Er is ook naar Nederlandse twintigers gekeken. Hiervan heeft ruim 41% een iPhone in bezit. Opvallend is dat Apple hiermee concurrent Samsung heeft verdrongen. In 2016 was Samsung nog de grote winnaar onder twintigers. Meegaan in deze trend? Een iPhone kopen kan ook via onze website, via de losse toestellen vergelijker.

Onder volwassenen zien we een vrijwel gelijke verdeling. Hier kiezen mensen net zo vaak voor een iOS als Android toestel. Wie eenmaal gekozen heeft voor een bepaald besturingssysteem, blijft hier vaak trouw aan. Er zijn maar weinig mensen die regelmatig wisselen tussen beide besturingssystemen. Hierdoor zullen iPhonebezitters vaker een MacBook of iPad kopen, terwijl Androidbezitters voor een Windows pc of tablet gaan.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer