Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Last-minute een cadeau verzinnen en geven voor iemand zijn verjaardag? Altijd lastig. Een app cadeau doen is uniek en makkelijker dan ooit. In dit artikel lees je hoe je een app cadeau kan geven via de App Store.

Een app cadeau doen aan een vriend of vriendin kan op verschillende manier. Het is uiteraard mogelijk om een iTunes cadeaubon bij de plaatselijke supermarkt te kopen. Via iTunes kunnen zowel muziek als films cadeau gegeven worden maar is het niet veel leuker om een zelf gekozen app te geven.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Via iPhone/iPad/iPod Touch app cadeau geven

Via je telefoon of iPad kun je ook simpel en gemakkelijk een app cadeau geven aan een jarige. Zorg ervoor dat je ingelogd bent om de betaling te doen en zoek de app op. Druk rechtsboven op het vierkant met pijl erin. Vervolgens komt onderin jouw scherm een overzicht met opties waaronder de optie ‘Cadeau’. Druk hierop  en vul het e-mailadres, de naam en een persoonlijk bericht aan de ontvanger in. Ook hier kun je een datum instellen om het cadeau op het juiste moment te versturen. Let op! Maximaal 90 dagen van te voren kan het cadeau worden ingepland. In het venster wat hierna komt kun je de uitstraling van de e-mail aanpassen naar wens. Druk vervolgens op ‘Akkoord’ en de app is cadeau gedaan. 

app cadeau geven

Via iTunes app cadeau geven

Om een app via iTunes cadeau te doen surf je naar de desbetreffende applicatie en ingelogd zijn op iTunes. Zoek de app op in de App Store en klik op het pijltje die naast de prijs van de applicatie staat. Er verschijnt vervolgens een menu met de tekst ‘Geef cadeau’. Klik hierop en vul zowel het emailadres als de naam en een persoonlijk berichtje in. Daarna kun je zelfs kiezen wanneer en hoe laat het cadeau verzonden moet worden. Zo kun je aangeven dat de app cadeau wordt gedaan zodra de klok 12 uur slaat. De app zal in een e-mail naar de jarige job worden verstuurd. Druk op volgende en kies het gewenste e-mailformaat en stijl. Klik vervolgens ‘akkoord’ en nu is de app cadeau gedaan. Klaar is kees. 

Heb je geen idee welke app leuk of juist grappig is om te geven. Bekijk dan eens ons overzicht van apps of bekijk de top 10 apps in de App Store.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer