Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wanneer je lijdt aan arithmofobie kun je maar beter stoppen met lezen. In dit artikel zijn namelijk een hoop indrukwekkende cijfers over de groei van de App Store te lezen. En deze cijfers zijn flink.

Niet tien, maar negen jaar geleden werden de virtuele deuren van de App Store geopend. De opening van de App Store vond dus tijdens de lancering van de eerste iPhone plaats.

Nu de App Store in juli negen kaarsjes mag uitblazen blikken we terug naar de snelle groei en onmisbaarheid van Apple’s steeds groter wordende inkomstenbron. Ter vergelijking: de App Store-omzet van de eerste helft van dit jaar is nu al groter dan de volledige winst van Apple in 2007. In het jaar 2007 kwam de eerste iPhone uit en was dus al een erg succesvol jaar in de geschiedenis van Apple. Dit opmerkelijke feit kwam aan het licht na onderzoek van SensorTower.

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Lees ook: iPhone 8 krijgt speciale 3D-camera op voor- en achterkant

Apple heeft hoge verwachtingen van de App Store dit jaar. Het bedrijf schat nu in dat de omzet van de App Store ver boven de 4 miljard zal uitreiken, namelijk 4,9 miljard dollar. Dit bedrag is niet misselijk, zeker wanneer je het in perspectief zet met de volledige nettowinst van Apple in 2007. Deze bedroeg toentertijd 3,5 miljard. Hoewel omzet en nettowinst twee totaal verschillende dingen zijn in de wereld van boekhouden, geeft het onderzoek van SensorTower toch even een kijkje in de groei van de App Store.

Een ander feit dat een groot bedrag bevat is dat Apple sinds de start van de App Store in 2008 70 miljard dollar aan appontwikkelaars heeft uitgekeerd. Een ander feit, dit keer met een flink percentage, is dat het aantal downloads in de App Store in één jaar tijd met 70 procent is gestegen.

Lees ook: iPhone 8 foto's tonen geen Touch-ID aan de achterkant

Ook verhouding met de totale omzet van Apple, maakte de omzet van de App Store een groei door. In 2013 besloeg de App Store-omzet 1 procent van de totale omzet. Drie jaar later zag de verhouding er al anders uit: met 3,4 procent beslaat de App Store nu de volledige omzet. In verhouding met de voorgaande percentages komen deze cijfers wat klein over, maar wanneer je een blik werpt op de totale omzet van Apple in het jaar 2016 snap je dat 3,4 procent nog steeds een erg groot bedrag oplevert. Wanneer je 3,4 procent van 215,6 miljard berekend krijg je namelijk het monsterbedrag van 7,3 miljard naar voren.

Nu de App Store een steeds groter aandeel van de omzet op zich neemt, grijpt Apple haar kans. Het is dus een logische stap dat het bedrijf er alles aandoet om de App Store een nog breder en duurzamer draagvlak te bezorgen. Een stap richting een betere App Store wordt gezet in de software update naar iOS 11. Met deze update komt er namelijk meer aandacht voor redactionele en persoonlijke aanbevelingen. Daarbij gaat ook het design volledig op de schop.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.