Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met dank aan de lancering van de iPhone 8 zal Apple binnen nu en twaalf maanden meer dan één biljoen dollar waard zijn. Met deze waardestijging zal Apple een belangrijk record breken.

 

Wall Street-analist Brian White spreekt zijn hoge verwachtingen voor de tech-bedrijf uit. Hoewel de aandelenwaarde ten opzichte van de maand mei met negen procent is gedaald, verwacht Brian White dat dit snel weer zal aantrekken. Volgens de analist zorgt de gedaalde aandelenwaarde voor een nieuw koopmoment voor investeerders. Investeren in Apple is nu namelijk extra aantrekkelijk door de lagere kosten per aandeel en door de komst van de iPhone 8 in september zal de waarde naar verwachting weer gaan stijgen.

Lees ook: iPhone 8 krijgt gezichtsherkenning in plaats van Touch ID

“De aandelen van Apple zijn de meest ondergewaarde aandelen ter wereld.” schrijft White in een brief aan zijn  klanten. Volgens de analist ligt er teveel focus op de tegenvallende kwartaalcijfers. Het is inderdaad geen geheim dat de kwartaalcijfers tegenvallen. Hier schreven wij van iPhone.nl al eerder een artikel over. De verklaring van de tegenvallende omzet en de reden waarom de aandelenwaarde van Apple weer flink zal stijgen, hebben te maken met eenzelfde fenomeen: de iPhone 8 / iPhone 8 Plus.

Veel Apple-fans wachten nu nog geduldig af tot de komst van de iPhone 8. Met een ouder model en een tweejarig telefoonabonnement in handen, is de iPhone 8 natuurlijk nog verder weg. Apple liefhebbers stellen dus nog even hun aankoop uit, waardoor het afgelopen kwartaal minder iPhones verkocht zijn. Verder is Apple op het moment ook veel aan het investeren. De iPhone 8 zal een revolutionair toestel worden en veel nieuwe technieken vragen om veel research. Hierdoor namen de uitgaven een grotere groei door dan de omzet, met als gevolg een ietwat tegenvallende nettowinst.  

Lees ook: Veelgestelde vragen iPhone 8: Apple analist geeft antwoord

Als alles meezit kunnen we dus over een paar maanden genieten van een iPhone 8 en zal Apple de langverwachte biljoen dollar aantikken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.