Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het nieuwe datacentrum van Apple heeft aardig wat voeten in de aarde voordat de plannen doorgevoerd konden worden. De planning is dan nu eindelijk rond voor het 25.000m2 grote gebouw.

Omwonende klaagden

Ruim anderhalf jaar geleden kondigde Apple het nieuwe data center aan dat zo’n 950 miljoen dollar moet gaan kosten. Het doel van dit gloednieuwe gebouw is om een betere online service aan de Europese consument te kunnen bieden. Alles leek volgens plan te gaan omdat Apple al in de herfst van 2015 een bouwvergunning kreeg voor een braakliggende gebied in Ierland. Diverse bewoners van Ierland stapten naar de rechter omdat ze bang zijn voor natuurschade en horizonvervuiling. Toch heeft Apple nu een positief signaal gekregen dat er gestart mag worden met bouwen.

datacentrum apple ierland

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Grootste energieverbruiker van Ierland

Het nieuwe datacentrum van Apple zal gebouwd worden in het westen van Ierland (Galway). Het datacentrum wordt zo gigantisch groot en vreet zoveel energie dat het in een klap de grootste energieverbruiker van het land wordt. Gemiddeld zal het gebouw 8% van de totale stroom van Ierland per dag voor zijn rekening nemen. Dit is zelfs meer dan de gehele stad Dublin verbruikt per dag. Het gebouw van 25.000 m2 zal daarom groene energie en stroom gaan recyclen.

Lees ook: Apple deelt foto’s van toekomstige ‘Campus 2 Theatre’

Functie nieuwe datacentrum Apple 

Een van de hoofdfuncties van het datacentrum is om iCloud en ander gegevens te kunnen opslaan van gebruikers van bijvoorbeeld iTunes en de App Store. Dit centrum is voornamelijk gefocust op de Europese gebruiker.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.