Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft een nieuwe topvrouw benoemd. Met Deirdre O’Brein als Vice President of People is Apple weer een vrouwelijke leider rijker.

Van Sales naar HR

Deirdre O’Brein was tot voor kort nog werkzaam als Vice President Worldwide Sales and Operations en kent het bedrijf dus door en door. Het is echter wel opvallend dat ze vanuit een Sales-afdeling doorgroeit naar hoofd Human Resources.

Lees ook: 3 geheime iPhone functies die iedereen zou moeten kennen

Apple’s nieuwe Vice President for People

Met haar nieuwe functie wordt Deirdre O’Brein verantwoordelijk voor de afdeling Human Resources. Het aannemen van nieuwe medewerkers, salarisregelingen, personeelszaken en opleidingen vallen nu onder haar takenpakket. Tim Cook is enthousiast over de nieuw aangetreden Vice President. Volgens de Apple CEO kent O’Brien het bedrijf de interne cultuur op haar duimpje en heeft ze in haar vorige functie bewezen een uitstekende leider te zijn. Dit is dan ook wel hard nodig, nu ze met haar nieuwe functie te maken zal krijgen met 120.000 Apple werknemers wereldwijd. Voor de nieuwe HR-leider is het wel nog even schakelen. Voorheen was O’Brien actief in de Sales en stond ze aan de wieg van vele bekende Apple producten. Nu, met de komst van jubileum iPhone 8 en iPhone 8 Plus, zal ze geen actieve sales rol meer spelen en het ontstaan van het product langs de zijlijn meemaken.

Lees ook: Apple’s iOS 11 krijgt eigen document scanner

Meer diversiteit voor Apple

Met het oog op het artikel dat we eerder deze week schreven over de diversiteit binnen Apple, is de aanstelling van een nieuwe Vice President of People een teken dat Apple een nieuwe weg in slaat. Met de komst van O’Brien zal er naar verwachting een nieuw Human Resource plan op tafel komen, die hopelijk een stuk diverser zal uitpakken.

Bekijk ook: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.