Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple designer Jony Ive vertelt in een interview met The Wall Street Journal dat hij zich voor het ontwerp van de AirPods heeft laten inspireren door Star Wars. Fun fact: de makers van Star Wars lieten zich op hun beurt weer inspireren door Apple.

De ontwerper achter vele belangrijke Apple producten vertelt in het interview hoe de wit met zwarte helmen van de Stormtroopers een inspiratiebron vormden voor het ontwerp van de nu erg populaire AirPods.

Lees ook: Apple's Joly Ive designdroom

Na deze uitspraak gingen Apple- en design beminnende fans direct aan de slag, op zoek naar overeenkomsten. De AirPods en het opbergdoosje hebben inderdaad aardig wat weg van de Stormtrooper-helm. Daarbij helpen het wit glimmende materiaal en de zwarte details ook mee in de vergelijking.

Opvallend is dat de kostuumontwerper van Star Wars: The Force Awakens zich voor de nieuwe Stormtrooper-outfit juist liet inspireren door Apple. De ontwerper streefde naar een simpeler design en vroeg zich tijdens het ontwerpproces keer op keer af wat Apple zou doen. Daarbij vroeg de regisseur van Star Wars: The Force Awakens, J.J. Abrams, Jony Ive om advies omtrent het lichtzwaard van Kylo Ren.

Lees ook: Apple komt met designboek over afgelopen 20 jaar

Het uitwisselen van inspiratie heeft voor beide partijen in ieder geval de vruchten afgeworpen. De AirPods zijn niet aan te slepen en vaak is er een wachtlijst van zes weken eerder je de felbegeerde oortjes in bezit kunt krijgen.
Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer