Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het beeld van leidinggevenden in de tech-industrie is vooral erg blank en mannelijk. Dit is niet echt een realistische afspiegeling van de samenleving en er dient dus verandering plaats te vinden. Apple zet de eerste stappen richting een meer diverse bedrijfscultuur, maar er is nog een lange weg te gaan.

Diversiteit Apple

Naar aanleiding van Google’s recente diversiteitsverslag startte de website Recode een groot vergelijkingsonderzoek. De cijfers van Google en andere techgiganten werden met elkaar vergeleken. Apple kwam goed uit de test, maar zoals bij veel bedrijven het geval was, is er nog altijd ruimte voor verbetering.

Lees ook: Apple viert Pride 2017 met special edition Apple Watch-bandjes

Apple is divers, maar kan beter

Bij alle onderzochte bedrijven werden veruit de meeste leiderschapsfuncties door mannen bekleed. Geen enkel bedrijf scoorde hoger dan dertig procent vrouwelijke leiders. Hoewel geen enkel bedrijf op dit punt echt goed scoorde, kwam Twitter als beste uit de bus. Ook Apple deed het redelijk en had met 27 procent een bovengemiddelde hoeveelheid vrouwen met leidende functies. Google, Facebook en Amazon scoorde lager. Daarbij is het ook opvallend dat ruim 67 procent van de leiders wit is. In het totale bedrijf scoorde Apple wel wat beter in culturele diversiteit. Apple heeft namelijk het hoogste percentage aan niet-Westerse en niet-Aziatische werknemers in dienst. Dit klinkt erg positief, totdat je de percentage erbij haalt en het slecht om twintig procent van de werknemers draait.

Apple's Vice President Inclusie en Diversiteit

Om de boel wat meer in perspectief te kunnen zetten is het belangrijk de volgende dingen in gedachten te nemen. Zo gaat het in dit onderzoek om cijfers van vorig jaar, het kan dus zijn de dat verhoudingen nu ietwat verschoven. Al helemaal met de blik op de komst van Denise Young Smith. Naar aanleiding van Apple’s diversiteitsprobleem is zij in dienst getreden. Zo zorgt de nieuwe Vice President van Inclusie en Diversiteit er onder anderen voor dat meer vrouwen en culturele minderheden de kans krijgen die ze op basis van hun skills en opleiding verdienen. Daarnaast zet Denise Young Smith zich in voor een bedrijfscultuur waarin iedereen zich prettig voelt.

Lees ook: Apple gaat iPhone verkopen stimuleren met beloningsprogramma voor medewerkers

Verdere kanttekeningen zijn dat de cijfers over de genderdiversiteit wereldwijd zijn gemeten. Dit in tegenstelling tot de culturele diversiteitscijfers, deze gelden enkel voor de Verenigde Staten.  

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.