Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De fabrikanten van Apple zijn sinds kort onderzoek gaan doen of het mogelijk is om de iPhone-productie volledig in de Verenigde Staten te laten plaatsvinden. De oorzaak is de dreigende invoerheffing van Donald Trump. 

iPhone productie in Amerika

Mochten de plannen van toekomstige president Donald Trump door worden gezet kan dit nadelige gevolgen hebben voor bedrijven die hun producten in het buitenland laten assembleren. Een van de campagnepunten van Donald Trump was om de importheffing flink te verhogen op ingevoerde producten. Zo worden op dit moment alle iPhones in Azië geassembleerd bij fabrikanten zoals Foxconn.

Lees ook: Sharp overgenomen door Foxconn

Volgens meerdere betrouwbare bronnen is Foxconn ondertussen druk aan het onderzoeken of het mogelijk is om in de toekomst iPhones te laten maken in de VS. De eerste resultaten over dit onderzoek zijn al naar buiten gelekt. Het zal er op neer komen dat de productiekosten grofweg verdubbeld worden als de iPhones in de toekomst in Amerika zullen worden geproduceerd.

Lees ook: Dit zijn de productiekosten van de iPhone 7

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Handelsoorlog met China?

Donald Trump sneed in zijn verkiezingscampagne meerdere onderwerpen aan omtrent Apple. Zo zou hij Apple willen dwingen om het hele productieproces te laten plaatsvinden in eigen land. Hij wilt hiermee het aantal banen verhogen want hij vindt dat er nu te veel werkgelegenheid verdwijnt naar China.

Uiteraard is het nog maar de vraag hoeveel Trump gaat waarmaken. China heeft al gereageerd op een mogelijke invoerheffing en gaat een handelsoorlog niet uitsluiten.  Apple CEO Tim Cook geeft aan dat het op dit moment onmogelijk is om de totale iPhone productie in de VS te laten plaatsvinden. Hij sprak over een tekort aan ambachtslieden in de VS. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer