Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Oortelefoontjes worden zoveel verkocht dat niemand erbij stilstaat hoe belangrijk de keuze hiervan is. De goedkopere oortelefoontjes zijn rond van vorm en houden geen rekening met de geometrie van het oor. De originele Apple earpods doen dit wel. Naast een optimaal comfort hebben de originele earpods ook nog eens een goede geluidskwaliteit. Twee vliegen in één klap, of valt er nog meer uit te halen?

Het gebruiksgemak van oortelefoontjes

Hoewel een hoofdtelefoon beter voor het gehoor, bieden oortelefoontjes vooral veel gebruiksgemak. Ze zijn licht, klein en passen in een broekzak. Wie vaak een helm of muts draagt kent zeker de voordelen van oortelefoontjes. Ook tijdens het hardlopen of fitness ervaar je meer bewegingsvrijheid. Dan moet je voor deze laatste doelen bij voorkeur kiezen voor draadloze oortelefoontjes. Gelukkig zijn deze in verschillende varianten verkrijgbaar, van goedkope namaak tot originele Apple oortelefoontjes.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Gevormd naar het oor

De oorschelp en de ingang van de gehoorgang zijn niet geheel rond, iets waar veel meer merken geen rekening mee houden. Apple heeft zijn earpods specifiek op de geometrie van het oor afgestemd. Dit betekent niet geheel ronde oortelefoontjes maar met een iets afwijkende vorm. Hierdoor zitten de Apple oordopjes een stuk comfortabeler.

Interessant: Refurbished iPhone toestellen vergelijken

3,5 mm stekker of lightning connector

De Apple earpods zijn verkrijgbaar met 3,5 mm hoofdtelefoon stekker of lightning connector. Het is even opletten voor welke variant gekozen wordt. Zo beschikt de iPhone X niet over een 3,5 mm jack aansluiting maar wel een lightning naar 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Dit geldt ook voor de iPhone 8 en 7 serie. Ook de iPod Touch en iPad werken met een lightning connector.

De oudere toestellen, vanaf iPhone 6 en lager, zijn juist wel voorzien van een 3,5 mm audio aansluiting. Een lightning naar connector aansluiting is hier niet aanwezig. Het hangt dus helemaal van het model af welke type earpods compatibel zijn.

De geluidskwaliteit van de Apple earpods

De earpods van Apple maximaliseren de uitvoer waarbij het geluidsverlies tot een minimum wordt beperkt. Dit zorgt voor een geweldige geluidskwaliteit met rijke bastonen. iPhonegebruikers zijn zeer te spreken over zowel het geluid als de kwaliteit in het algemeen. Apple earpods zijn goed beschermd tegen vocht en zweet. Een regenbui of sporten; bijna alles is mogelijk met deze oordopjes. Dankzij de afstandsbediening en microfoon bedien je deze gadget zonder de iPhone aan te raken.

Originele Apple earpods morgen dan iets duurder in aanschaf zijn, op termijn verdient zich dit snel terug.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer