Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het was een jarenlange patentenstrijd, maar daar is nu eindelijk een eind aan gekomen. Apple en Samsung hebben een schikking getroffen en hebben de strijdbijl begraven.

In 2011 barstte de juridische strijd tussen Apple en Samsung los. Het begon met een beschuldiging vanuit Apple naar Samsung toe. Samsung zou volgens Apple het ontwerp van de iPhone en de iPad inclusief het besturingssysteem iOS te hebben gekopieerd. Een rechter in Californie oordeelde in Apple's voordeel. Samsung heeft Apple 1 miljard dollar moeten betalen.

Het oordeel van de rechter viel niet in goede aarde bij Samsung. In een hoger beroep in 2015 is de boete verlaagd naar slechts 550 miljoen dollar. De reden van de verlaging? Apple mocht geen monopoliepositie mocht eisen op het design van de producten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Buiten de VS

Apple en Samsung zijn niet alleen in de VS de strijd aangegaan. In 2014 hebben de bedrijven besloten om hun patentrechtszaken buiten de VS uit te vechten.  

Of de strijdbijl nu voor eeuwig begraven blijft, is onduidelijk. Apple en Samsung hebben beide niet bekend gemaakt welke voorwaarden er in de schikking zijn opgenomen. Wellicht dat wij binnenkort weer nieuws brengen van de vechtende grootmachten. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.