Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple gaat de prijs van iPhones in een aantal landen verlagen. Tim Cook, CEO van Apple, heeft dit bekend gemaakt in een interview met Reuters. Waarom dit gaat gebeuren? Dat lees je hier!

De kwartaalcijfers over oktober, november en december 2018 zijn bekend gemaakt. Vlak daarna maakte Tim Cook bekend dat de prijs van de iPhone verlaagd zal worden in bepaalde landen. Eerder gaf Apple al aan dat de kwartaalomzet niet goed uit zou gaan pakken. Het is weliswaar het een na beste kwartaal ooit geweest, maar de verkoop van iPhones heeft hier niet aan bijgedragen. Er zijn 15 procent minder iPhones verkocht.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Prijsverlaging

De rigoureuze beslissing van de prijsverlaging is nog maar één keer eerder gebeurd. Het is dus niet een besluit dat Apple makkelijk maakt. Apple heeft de laatste jaren de iPhones juist duurder gemaakt en we zijn inmiddels bijna gewend geraakt om veel neer te moeten leggen voor een nieuw exemplaar. 

Het is nog niet bekend waar de prijzen zullen dalen. Waarschijnlijk geldt dit alleen voor opkomende markten. De iPhone XR kost hier € 859 en in Amerika $ 749 (omgerekend 656 euro). Of wij ook die prijs gaan betalen is afwachten, maar de kans is niet groot.

 

 

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer