Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een gevalletje "schoenmaker blijf bij je leest" of is het een stapje dichterbij een wereld vol Apple Cars. Wat zeg jij? 

Het is officieel: Apple heeft toestemming gekregen om te proefrijden met zelfrijdende auto’s in Californië. Na twee jaar onderhandelen is dan eindelijk de kogel door de kerk. Het is Apple na vele onderhandelingen eindelijk gelukt om de Californische Department of Motor Vehicles (DMV) te overtuigen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook: Apple registreert domeinnamen voor Apple Car

Sinds september 2015 voert Apple al gesprekken met de DMV. De vergunning die Apple nu in handen heeft valt onder de Autonomous Vehicle Testing Permit. Dit houdt in dat Apple met de testauto’s de openbare weg op mag. Verwacht geen spannende onthulling van een heuse Apple auto, want de vergunning heeft betrekking tot drie RX450h-modellen van Lexus. Binnen deze testfase focust Apple zich op de software in de autonome auto’s. Er zijn geen duidelijke aanwijzingen dat Apple zich ook bezighoudt met de ontwikkeling van een eigen auto.

Lees ook: Concept: zo ziet de iPhone 8 eruit met augmented reality

Augmented Reality en machine learning zijn twee technieken die Apple zeker zou kunnen toepassen in zelfrijdende auto’s. De kennis van deze technieken heeft Apple al in eigen huis, waardoor het niet direct nodig is om met externe partijen in zee te gaan. Met machine learning is het mogelijk om producten slimmer en persoonlijker te maken. Door ervaring en gewenning met de gebruiker is het mogelijk voor een apparaat ‘persoonlijker’ op situaties te reageren.

Onder leiding van Apple’s voormalige hardware-manager Bob Mansfield, zet Apple voorzichtig aan stappen richting een nieuwe wereld met autonome auto’s. Wat Apple precies in zijn schilt voert, is niet duidelijk. Blijft het alleen bij software of wordt er ook een stap richting de hardware gemaakt? Iemand die zich hard maakt voor software, zal zich naar alle waarschijnlijkheid ook wel willen verdiepen in de hardware, toch?

Het is tof om te merken dat Apple serieuze stappen zet richting de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Met deze vergunning lijkt de wereld van morgen weer een stukje dichterbij te zijn gekomen. Er is echter een kanttekening te maken. Zoals meer Apple-liefhebbers vrees ik voor de ontwikkeling van Apple’s kernproducten. Met de komst van een zelfrijdende auto van Apple vrees ik voor de stagnerende ontwikkeling van Apple’s iPhones en Macbooks. Het is voorlopig afwachten geblazen. Eén ding is zeker: er hangt iets nieuws in de lucht.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.