Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft, in een officiële verklaring, aangegeven de iPhone 6 van twee vermiste tieners te kraken in de hoop meer informatie te vinden over hun verdwijning.

iPhone 6 in bootje vermiste tieners

In juli van 2015 werden de twee vrienden, Austin en Perry als vermist opgegeven na een vistrip op open zee. Vorige maand vond de politie een iPhone 6 in het bootje waar de twee tieners in zouden moeten zitten. Het bootje werd gevonden op ruim 150 km afstand van de Bermuda-kust. Zoals te zien is op de afbeeldingen heeft de iPhone hevige weersomstandigheden moeten doorstaan. De familie van de vermiste tieners hoopt dat er sms’jes, WhatsApp berichten of belgeschiedenis te achterhalen zijn. Op deze manier hopen ze diverse tips te krijgen waar de tieners voor het laatst (levend) zijn geweest.

boot vermiste tieners

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple gaat iPhone onderzoeken

De advocaat van de ouders van de vermiste tieners zei: ‘De iPhone moet zo snel mogelijk opgestuurd worden naar Apple voor onderzoek’. De rechter heeft vervolgens, in overleg met Apple, hiermee ingestemd en de onderzoek experts van Apple gaan de iPhone 6 analyseren.

Waarom helpt Apple nu wel?

Toch reageert Apple niet op de vraag waarom ze nu wel een poging gaan doen om deze iPhone te hacken/analyseren. Ze lieten deze mogelijkheid eerder links liggen tijdens het ‘San Bernardino’ proces. In die situatie werd aan Apple gevraagd of ze de iPhone 5c van een terrorist konden kraken. Apple gaf toen aan dat het de privacy zou schenden van alle andere gebruikers. Wij zijn daarom benieuwd of Apple deze keer wel volledig gaat meewerken. 

Lees ook: Waarom het logisch is dat Apple weigert om de telefoon van de San Bernardino terrorist te ontsleutelen

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer