Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Al jarenlang is Apple trouwe gebruiker van de grafische PowerVR-chips van Imagination. Er zit echter verandering in de lucht. Op korte termijn wil Apple stoppen met het gebruiken van de grafische technologie van Imagination. De chips voor de iPhone zullen naar verluidt in eigen productie worden genomen. Waarom deze plotselinge verandering? Apple zou Apple niet zijn geweest, als ze daar geen strak plan voor hadden.

In 2016 ontstonden de geruchten dat Apple chipfabrikant Imagination wilde overnemen. Daarbij werden datzelfde jaar ook veel ontslagen binnen Imagination aangekondigt. De overname deal ging niet door, maar Apple wist toch aan de juiste kennis te komen. In totaal zijn namelijk 25 mensen van Imagination naar Apple overgestapt. Een win-win voor Apple: geen dure overname en toch alle kennis in huis.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook: Augmented Reallity bril sneller op de markt

Wat wil Apple met al deze kennis doen? En wat zijn de voordelen? Augmented Reality is het antwoord. Door een eigen grafische chip te ontwikkelen is het mogelijk om de Augmented Reality ervaring te optimaliseren en onderscheiden van andere toekomstige aanbieders.

Lees ook: Massaproductie van iPhone 8 chips start in april

Binnen twee jaar is het over met de pret tussen Apple en Imagination. Het ziet er naar uit dat Apple nog wel licentiekosten aan Imagination verschuldigd is. En er is meer: Imagination verklaarde recent dat ze verwachten dat het vrijwel onmogelijk voor Apple wordt om chips te produceren zonder de patenten, intellectuele eigendommen en  afspraken over vertrouwelijke informatie van Imagination te schenden. Een pittige uitspraak van een “verloren liefde” of toch de harde werkelijkheid die Apple straks tegemoet gaat? Hoe dan ook: een legertje advocaten kan geen kwaad.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.