Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Smartphone fabrikant Apple vraagt regelmatig patent op ideeën of uitvindingen aan. Hiermee heeft het exclusief recht op de productie of verkoop van een product. Niet alle patenten worden uiteindelijk door Apple gebruikt. Met de geruchten omtrent een flexibele iPhone is het patent op een flexibele batterij wel heel opvallend.

Het gaat hier om een batterij die opgebouwd is uit meerdere batterijcellen. Doordat deze langs elkaar zijn geplaatst, kan de gehele batterij buigen. Het patent is aangevraagd in september 2016, maar zou nu goed van pas kunnen komen. Volgens analisten kan Apple in 2020 de eerste opvouwbare iPhone uitbrengen.

Het ontwikkelen van een opvouwbare iPhone is niet zo eenvoudig. Met betrekking tot het opvouwbaar display zijn er al diverse ontwikkelingen. Zo is er het opvouwbare Oled scherm en heeft Samsung al eerder patent gevraagd op een flexibel display. In een iPhone X toestel zit al een Oled scherm verwerkt, alleen is deze nog niet opvouwbaar.

Voor een opvouwbare smartphone is er veel meer nodig dan een flexibel display. Zo moeten alle onderdelen mee kunnen buigen. De opvouwbare batterij biedt dan ook uitkomst voor de telefoon van de toekomst. Mogelijk wordt de opvouwbare batterij ook gebruikt om de levensduur te verlengen. Het is onbekend waar Apple precies de flexibele batterijen voor wil gaan gebruiken, maar het is niet ondenkbaar dat het ook wordt toegepast in andere flexibele apparaten.

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Apple werkt samen met leveranciers

Volgens geruchten werkt Apple samen met leveranciers om de opvouwbare iPhone te maken. Dit is een race tegen de klok, omdat Samsung mogelijk al in 2018 of 2019 met een opvouwbaar toestel komt. Wanneer dit een groot succes blijkt, moet Apple snel zijn om mee te profiteren van dit succes. Toch kan het bij Apple iets langer duren voordat het opvouwbare toestel op de markt komt.

Apple voelt de laatste tijd de hete adem van concurrenten in de nek. De verkoopcijfers van losse iPhone toestellen lopen helaas steeds meer terug. Apple moet echt met iets vernieuwend komen, wil het de concurrentie weer opnieuw verslaan.

Het blijft nog even allemaal bij geruchten. Zodra Apple verder is met zijn ontwikkelingen, zal dit zeker bekend worden gemaakt. Ondertussen moeten we het doen met de nieuwste iPhones zoals de iPhone X en de iPhone 8. In juni of september komt daar mogelijk nog de iPhone SE 2 bij, en heel misschien ook de iPhone 9 (maar dat is wel minder waarschijnlijk).

Tip: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.