Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met iCloud sla je al je bestanden online op. Daarnaast heb je snel toegang tot alle gegevens op je iPhone, iPad, Mac of Apple pc. Dankzij iCloud synchroniseer je belangrijke data met elkaar, zonder dat je dit tussen apparaten onderling hoeft over te brengen. Je zou denken dat de iCloud gebruikmaakt van opslagruimte die onder Apple valt. Het tegengestelde is echter waar: iCloud maakt onder andere gebruik van het Google Cloud Platform. Wellicht vraag je je dan af hoe veilig je gegevens zijn, als er externe partijen worden ingeschakeld. Lees daarover meer in dit artikel.

Dat Apple opslagdiensten gebruikmaakt van servers van andere bedrijven, dat is geen geheim. Dit is duidelijk vermeldt in de iOS 11 security gids. Je foto’s, documenten, agenda en contacten worden dus niet alleen bij Apple opgeslagen, maar ook bij Google.

Over de veiligheid is goed nagedacht, Apple heeft voor de meeste opgeslagen iCloudgegevens de encryptiesleutel. Dit betekent dat Google maar ook bijvoorbeeld overheden niet zomaar bij de gegevens kunnen. Apple garandeert de privacy op de Google service. Zo worden de sleutel en meta-gegevens in het iCloud account opgeslagen. De versleutelde delen van het bestand gaan naar de Google opslagdienst, of bijvoorbeeld het Amazon S3 Cloud platform. Je gegevens zijn dus veilig bij iCloud!

Zo werkt de iCloud

Nieuwe iPhone-bezitters hebben misschien nog nooit van de Apple iCloud gehoord. Met iCloud synchroniseer je bijna alle gegevens op verschillende apparaten. Maak je een foto met je iPhone, dan kun je deze via de Mac bekijken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een lijst met contactpersonen, die op je iPad staan maar die je het liefst op je telefoon ziet verschijnen. Ook dit is mogelijk dankzij iCloud.

Alle iPhones werken met iCloud. Het maakt hierbij niet uit of je een oud iPhone 4 toestel, een wat nieuwer iPhone 7 toestel of het nieuwste iPhone X toestel in je bezit hebt. Voor andere merken zoals Samsung of BlackBerry werkt de iCloud niet. Het is een dienst die puur bedoeld is voor Apple apparaten.

Tip: vergelijk alle iPhone toestellen op prijs

Iedereen die zich aanmeldt voor iCloud krijgt 5 gigabyte opslag gratis. Download je veel muziek, bewaar je alle filmpjes en foto’s of heb je meer opslagruimte nodig, dan kan dit met een iCloud opslagabonnement. Hierbij is er een keuze tussen 50 GB, 200 GB of 2 TB.

Nederlanders betalen voor een 50 GB opslagabonnement 99 cent per maand. Een abonnement van 2 TB kost €9,99 per maand. De kosten worden maandelijks in rekening gebracht. Voor het upgraden van de iCloud opslag wordt creditcard, bankpas en iTunes Store tegoed als betaling geaccepteerd.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.