Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Steeds vaker raken kinderen verslaafd aan de iPhone of iPad. Ouders maken zich terecht zorgen aan de beeldschermverslaving van hun kroost. De aandeelhouders van Apple hebben begin 2018 maatregelen geëist. Hier heeft Apple gehoor aan gegeven. Op de nieuwe families pagina op de website staat alle informatie over ouderlijk toezicht en gezinsdeling.

Een beeldschermverslaving is slecht voor de ontwikkeling en gezondheid van het jonge kind. Apple maakt ouders bewust van het iPhone- en iPadgebruik van kinderen. Met ouderlijk toezicht krijgen ouders een duidelijk beeld van het schermgedrag. Zo kan bepaald worden welke apps de kinderen kunnen installeren en worden app aankopen en downloads geweigerd of is er eerst goedkeuring voor vereist. Het is zelfs mogelijk om binnen de appstore een leeftijdsgrens in te stellen, zodat kinderen alleen apps kunnen installeren die voor hen geschikt zijn.

Blokkeer ongewenste inhoud zoals geweld of stel een tijdslot in op de iPhone en iPad. Apple biedt de best mogelijke oplossingen ter voorkoming van schermverslaving.

Bekijk alle nieuwsartikelen over apps

Lokaliseren van kinderen

Verontruste ouders kunnen hun kind dankzij de iPhone, iPad en Apple Watch altijd lokaliseren. Of het kind nu op school is, bij een vriend of in het winkelcentrum, met Find My Friends ontvang je de locaties en reistijden van het kind. Wanneer zoon of dochter ergens aankomt of weggaat, ontvangt de ouder een melding. Hierdoor hoeven ouders niet meerdere keren per dag het kind lastig te vallen met de vraag waar het is. Dit brengt veel meer rust voor zowel de ouders als het kind.

Find My friend is ook handig wanneer de iPhone, iPad of ander Apple apparaat verloren is. Zelfs in de stille modus laat het programma het kwijtgeraakte toestel een geluid afspelen. Bovendien is de locatie zichtbaar, en kunnen gegevens op afstand worden gewist.

Apple biedt nog veel meer mogelijkheden zoals Family Sharing met gedeelde iCloud-opslag en Apple ID. Family Sharing biedt de mogelijkheid om een groep van maximaal 6 gezinsleden te vormen. Voor elke persoon is apart in te stellen of het een kind of ouder betreft. Op deze manier moet de ouder altijd toestemming geven wanneer het kind een nieuwe app wil downloaden.

Een extra belangrijke functie is de SOS noodmelding op de iPhone. Bij een noodsituatie kan het kind razendsnel 112 bellen. Bovendien worden vooraf ingestelde contacten op de hoogte gehouden van de situatie. De instellingen voor de SOS noodmelding is te vinden binnen de instellingen app > Touch ID.

Tip: iPhone kopen? - bekijk en vergelijk alle modellen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.