Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Om een smartphoneverslaving tegen te gaan heeft Apple een nieuwe functie geïntroduceerd. Met Screen Time is het mogelijk om de schermtijd in de gaten te houden. Hiermee krijgen gebruikers wekelijks een samenvatting van hun smartphonegebruik. Deze nieuwe functie is alleen in iOS 12 beschikbaar.

Nog voor het uitbrengen van iOS 12 kunnen geïnteresseerden al kennismaken met Screen Time. De bèta-versie van iOS 12 is publiekelijk toegankelijk.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo werkt Screen Time

Screen Time moet gebruikers een beter inzicht geven over hun schermtijd. Wie de bèta-versie van iOS 12 downloadt, kan screen Time volop uitproberen. Wekelijks krijgen gebruikers een update over de manier waarop ze met hun iPhone of iPad omgaan. Dit betreft een samenvatting van appgebruik zoals social media, YouTube of overige applicaties. Is het bedtijd en zit de gebruiker toch nog op zijn smartphone? Ook dit wordt door Screen Time goed in de gaten gehouden. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel keer je de telefoon hebt opgepakt en wanneer je dit het vaakst hebt gedaan.

Smartphoneverslaving zelf in de hand houden

Screen time is veel meer dan het controleren van het smartphonegebruik. Zo is het mogelijk om per app een limiet in te stellen. Wil je bijvoorbeeld maximaal 1 uur per dag YouTube filmpjes bekijken, dan stel je dit zelf eenvoudig in. Wanneer het uur bijna verstreken is, geeft Screen Time een waarschuwing. Het is zelfs mogelijk om sommige applicaties niet beschikbaar te maken op bepaalde tijden, zoals de nachtelijke uren.

De nieuwe functie is vooral interessant voor jongeren, die steeds vaker te maken krijgen met een smartphoneverslaving. Zowel de jongere zelf als ouders kunnen Screen Time instellen. Voor kinderen is dit de ideale manier om op een verantwoorde manier om te gaan met hun smartphone.

Er zit wel een beperking aan Screen Time. De wekelijkse samenvatting verschijnt alleen op het toestel zelf. Zo is het voor ouders niet mogelijk om vanaf een ander apparaat het smartphonegebruik van het kind te controleren.

IOS 12 is waarschijnlijk vanaf het najaar van 2018 beschikbaar. Wie tot dan de bèta-versie gebruikt, moet rekening houden met mogelijke softwarefouten. Daarom is het altijd belangrijk om vooraf een back up via iTunes te maken.

Androidliefhebbers kunnen een soortgelijke Screen Time functie in het najaar van 2018 verwachten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.