Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In 2018 komt Apple waarschijnlijk met drie nieuwe modellen binnen de iPhone X serie. Volgens verschillende bronnen zullen deze toestellen voorzien zijn van face ID. Hiermee is het mogelijk de smartphone te ontgrendelen met behulp van gezichtsherkenning.

Face ID is een nieuwe technologie die nog volop in ontwikkeling is. De nieuwste toestellen zijn met betrekking tot vormgeving en besturingssysteem al toegepast op face ID. Ook Android werkt met een vergelijkbare techniek.

Wie nog gewend is zijn toestel te ontgrendelen met behulp van een vingerafdruk komt met face ID tot hele nieuwe inzichten. Het moderne toestel met geavanceerde face ID technologie beschermt belangrijke en privacygevoelige informatie. Veilige authenticatie met behulp van het camerasysteem ontgrendelt de iPhone X. Face ID is niet alleen te gebruiken als ontgrendeling maar ook voor aankopen uit de iTunes Store en App Store. Ook kunnen gebruikers hier betalingen met Apple Pay mee autoriseren. Diverse app ontwikkelaars gebruiken face ID om in te loggen op de door hun ontwikkelde app.

Bekijk ook: iPhone X abonnementen vergelijken

Gebruik van truedepth camera

De face ID technologie werkt met een truedepth camera. Deze camera projecteert en analyseert 30000 punten en legt hiermee nauwkeurige gezichtgegevens vast. Face ID is zo intelligent dat het veranderingen in het uiterlijk automatisch aanpast. Groei van gezichtshaar of make-up, maar ook het scheren van de baard of het dragen van een bril wordt continu bijgewerkt. De face ID gegevens worden gecodeerd en beveiligd opgeslagen. De kans dat iemand anders de iPhone X kan ontgrendelen met face ID bedraagt 1 op 1 miljoen. Na 5 mislukte pogingen wordt om een toegangscode gevraagd.

Drie nieuwe iPhone X toestellen

De drie nieuwe smartphones uit de iPhone X-serie zijn voorzien van een 5,8 tot 6,5 inch scherm. Het toestel met 6,1 inch display wordt zeer waarschijnlijk voorzien van lcd-scherm. Dit is kwalitatief wat minder maar ook een stuk goedkoper. Hiermee wil Apple voorkomen dat iPhone liefhebbers omwille van de prijs afhaken. Dit gebeurde eerder met het veel te dure iPhone X toestel, dat bij introductie maar liefst €1159 moest kosten. Inmiddels is dit toestel bij veel winkels tegen een lagere prijs verkrijgbaar.

Hoeveel de nieuwe iPhone X toestellen moeten kosten is nog niet bekend. Geschat wordt dat de 6.1 inch iPhone X met goedkoper lcd-scherm tussen de $649 en $749 gaat kosten.

Vergelijk zelf op prijs: Losse iPhone X toestellen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.