Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De bekende smartphonefabrikant Apple is zijn horizon aan het verbreden. Naast Apple Music richt het bedrijf zich nu ook op films en series. Sinds enige maanden koopt het interessante content op. Met deze investering wil Apple een mogelijke streamingdienst voor tv van de grond krijgen.

De Apple muziekdienst doet het enorm goed. Het heeft meer dan 50 miljoen betalende gebruikers en maakt elk jaar een flinke groei door. Spotify, de grootste concurrent van Apple music, voelt de hete adem van Apple in de nek. Naast Apple Music is er ook al iets bekend over de nieuwste videodienst. De informatie is afkomstig van Apple CEO Tim Cook.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Videodienst vanaf 2019

Tim Cook geeft aan dat het bedrijf enorm geïnteresseerd is in de content business. Dit betreft de nieuwste films en series, maar ook oudere afleveringen. Apple kan nog geen precieze details over de plannen geven. Begrijpelijk: het wil de concurrent niet op nieuwe ideeën brengen. Er is in ieder geval wel sprake van een enorme investering van meer dan één miljard dollar.

Diverse topmannen hebben hier met over Apple gesproken. Volgens de laatste geruchten moet de videodienst in maart 2019 van de grond komen. De aparte tak zou de naam Apple Worldwide Video krijgen. Het kantoor moet in Californië komen te staan. De eerste focus ligt op Amerika, later richt de Apple videodienst zich ook op Europa en Latijns-Amerika.

Stevige concurrentie voor Netflix

Momenteel is Netflix de grootste speler op het gebied van televisie streamingdiensten. Wanneer Apple zijn nieuwe videodienst lanceert, kan Netflix een stevige concurrent verwachte. Het bedrijf Apple kent een snelle groei op het gebied van muziek, verkoop van smartphones en iCloud diensten.

Lees ook: Netflix app update met dataverbruik instellingen

Het is nog onduidelijk welke films en series via de Apple videodienst zijn te bekijken. Om de concurrentie met Netflix aan te gaan moet het aanbod in ieder geval boven verwachting zijn. Netflix produceert eigen series die bekend staan onder de naam Netflix Originals. Dit zijn onder andere de science fiction serie Dark en de comedyserie Everything Sucks! Of Apple ooit zijn eigen series gaat produceren, blijft nog even toekomstmuziek.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.