Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Lees hier alles wat je over de nieuwste iOS 11 update wilt weten. Wat zijn de nieuwste functies en hoe zit het met de rekenmachine-bug? Wij geven je alle antwoorden.

iPhone in de aanslag? Maak je dan maar klaar voor de nieuwste iOS update. Gisteren heeft Apple iOS 11.2 de wijde wereld in geslingerd. De opvolger van iOS 11 is een aantal handige functies rijker. Zo kunnen de Apple gebruikers in de VS nu gebruik maken van Apple Pay Cash en is draadloos opladen voor de nieuwste toestellen van Apple nog sneller geworden.

Lees ook: ‘Opvolger iPhone SE brengt Apple begin 2018 uit’

De ‘datumbug’ oplossing is binnen!

Maar dit is niet alles! iOS 11.2 lost ook de datumbug op die op de nacht van 1 en 2 december om 00.15 uur werd ontdekt.  Door deze bug crashten apps die gebruik maken van dagelijkse of regelmatig terugkerende meldingen. Denk bijvoorbeeld aan agenda-apps, sportapps en de mateloos populaire meditatie app Headspace. De meldingen die je van deze apps ontvangt zijn niet afkomstig van een externe server, maar zijn lokale notificaties op je toestel.

Nog even niet toe aan de iOS 11.2 update?

Door welke reden dan ook kan het zo zijn dat je nog even bij de eerste versie van iOS 11 wilt blijven. Om toch te voorkomen dat je iPhone crasht door de datumbug kun je met een aantal eenvoudige tips je weg er omheen werken.

Volgens de genieën van Twitter en Reddit geeft de Apple Store het algemene advies om de datum op je toestel terug te zetten naar een datum in het verleden. Deze ‘oplossing’ kan echter wel weer problemen opleveren binnen agenda-apps. Ons advies is dus om gebruik te maken van twee andere tijdelijke oplossingen:

 1. Je kunt tijdelijk de notificaties van de apps die problemen kunnen opleveren uitschakelen

 2. Daarbij kun je ook het op de achtergrond verversen van apps uitschakelen

Enne, allemaal leuk en aardig, maar hoe schakel ik die notificaties uit dan? Niet getreurd: we’ve got you covered!

 1. Allereerst: ga naar Instellingen en klik vervolgens door naar Berichtgeving

 2. Tik op de app de mogelijk problemen kan geven

 3. Zie daar een schakelaar voor notificaties, zet deze uit

Lees ook: Vier kerst met Apple: Ontroer jij dit jaar ook iemand met een nieuwe iPhone X?

Klaar voor iOS 11.2?

Zit je er klaar voor om iOS 11.2 te downloaden? Dit kun je zoals gewoonlijk op twee manieren doen.

 1. Draadloos met een beetje hulp van een sterke WiFi-verbinding

 2. Met draad én een beetje hulp van iTunes

Als je één van de Apple iOS 11 gebruikers bent die veel last had van bugs, raden wij je aan de update via iTunes uit te voeren. Op die manier houdt je kans op problemen klein en zal alles gesmeerd verlopen.

En wat zijn precies de functies van iOS 11.2?

Dus je zit er klaar voor om de iOS-update uit te voeren? Top! Lees hier dan ook meteen alles over de nieuwe functies, dan weet je wat je kunt verwachten.

 1. Allereerst super goed en fijn nieuws voor de snelle typers en langzame rekenaars onder ons: de rekenmachine-bug is verholpen! Met de komst van iOS 11.2 heeft Apple animaties van de rekenmachine verwijderd of ingekort, hierdoor kan de rekenmachine-app weer de snelheid van jouw vingers aan en zullen de juiste antwoorden weer snel op je scherm verschijnen.

 2. Ben je in bezit van een iPhone 8 of iPhone X? Dan is er goed nieuws. Na de update ondersteunt jouw iPhone maximaal 7,5 Watt. Hierdoor zal je iPhone voortaan sneller draadloos opladen. Hosanna!

 3. De laatste belangrijke nieuwe functie is helaas nog niet in Europa beschikbaar, de Amerikaanse gebruikers mogen echter even in hun handjes knijpen. Zij kunnen voortaan gebruik maken van Apple Pay Cash. Wanneer deze nieuwe functie ook aan de andere kant van de oceaan aanbeland, is nog niet bekend.

 4. Geen spannende nieuwe functies, maar in het oog springende aanpassingen zijn de aangepaste weergaven van de WiFi- en Bluetooth-knoppen in het Bedieningspaneel. Daarbij zijn er voor oudere toestellen met de komst van de nieuwe update ook nieuwe achtergronden beschikbaar

Lees ook: "iPhone X één van de beste uitvindingen van 2017"

iOS 11.2 update: de geschikte Apple-toestellen

Net als de iOS 11 update is ook de iOS 11.2 update niet voor alle Apple-toestellen geschikt. Zie hieronder een lijst met alle geschikte toestellen:

iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE
iPhone 7 
iPhone 7 Plus
- iPhone 7s
iPhone 7s Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone X
- iPad Air en nieuwer
- iPad mini 2 en nieuwer
- iPad Pro
- iPod touch (zesde generatie)

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer