Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In maart 2018 is de nieuwste Apple iPad 9.7 uitgebracht. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het hier een tablet met 9,7 inch scherm. In 2017 heeft Apple voor het eerst de ‘budget iPad’ uitgebracht, een 9,7 inch model met een scherpe prijs. Dit jaar is deze prijs nog verder omlaag gebracht.

Apple ziet de verkoopcijfers met betrekking tot zijn iPad al enige tijd teruglopen. Consumenten zijn zuinig op hun tablet en schaffen minder snel een nieuwe aan dan ze met hun smartphone doen. De oudere iPads waren behoorlijk prijzig, waardoor velen uitkijken naar een ander merk. Apple heeft besloten het nieuwste model €50 goedkoper dan zijn voorganger aan te bieden. Hierdoor is het toegankelijker voor studenten en consumenten met een lager budget.

 

iPad met vernieuwde processor

De nieuwste iPad is voorzien van een betere processor dan zijn voorganger. In de 2018 versie zit de A10 fusion processor. Deze is niet alleen krachtiger, ook gaat deze energiezuinig met de batterij om. De processor vindt ondersteuning bij het 2 GB werkgeheugen. Intern beschikt de iPad 9.7 over een opslaggeheugen van 32 of 128 GB. Wie veel audio-, foto- of videobestanden opslaat kiest beter voor de 128 GB versie.

Er is gekozen voor het besturingssysteem iOS 11. De iPad uit 2017 moet het nog doen met iOS 10. Wel is er een upgrade naar iOS 11 beschikbaar, zodat het besturingssysteem up-to-date is.

 

Ondersteuning voor Apple pencil

Nieuw bij het 2018 model is ondersteuning voor Apple pencil. Consumenten krijgen de styluspen er niet bij, deze is optioneel verkrijgbaar in de Apple Store of bij een officiële reseller. De styluspen maakt precisiewerk mogelijk. Handig bij het scrollen en slepen, maar ook bij tekenprogramma's. Bovendien voorkomt de styluspen vette vingerafdrukken op het scherm.

De aanschaf van een stylus is geen goedkoop grapje. Deze kost al gauw €99. Natuurlijk zijn er ook goedkopere pennen verkrijgbaar, geschikt voor iPad en iPhone. Het is wel even opletten met de kwaliteit, die bij de goedkopere pennen behoorlijk tegen kan vallen.

Welke is nu beter, de Apple iPad 9,7 uit 2017 of 2018? Kijken we naar de processor, ondersteuning voor stylus en de lagere prijs, dan kunnen we de 2018 versie van harte aanbevelen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer