Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Hiep, hiep, hoera! De iPhone bestaat alweer 10 jaar. Wat een mijlpaal voor Apple. Kun jij je nog voorstellen dat er überhaupt een smartphone tijdperk was voor de iPhone? 

10 jaar iPhone

Tien jaar geleden, op 9 januari 2017, presenteerde destijds Apple CEO Steve Jobs de allereerste iPhone. Een apparaat dat een iPod, telefoon en internet had in één? Verbaast waren de meeste journalisten destijds tijdens de MacWorld Confercence & Expo. ‘Dit zijn geen drie losse apparaten! Dit is één apparaat. En we noemen het de iPhone. Vandaag gaat Apple de telefoon opnieuw uitvinden.’ Nooit geweten dat 10 jaar later de iPhone het best verkopende apparaat van Apple zou worden.

Steve Jobs: ‘It’s got a 3.5-inch screen, It’s really big.’

apple eerste iphone website

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone; best verkopende Apple device

Dat het een succes zou worden was alleen Steve Jobs van overtuigd in 2009. Gelijk zou hij krijgen. Tot op de dag van vandaag zijn er ruim 1 miljard iPhones verkocht binnen 10 jaar tijd. De iPhone 4, 4s, 5, 5s, 5c, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 en 7 Plus volgden. Hierdoor werd Apple ook een van de rijkste technologiebedrijven ter wereld en heeft Apple grote invloed op technologische ontwikkelingen. Steeds meer mensen verkiezen bijvoorbeeld om het nieuws via een app te lezen in plaats van de krant.

Lees ook: Zoveel verdient Apple per seconde

De iPhone dient nog steeds als hét device waar je mee kunt bellen, internetten en media kan afspelen. Daarin is er weinig verandert. Als we kijken naar de hardware en software dan zijn de verschillen onwijs. De eerste iPhone was verkrijgbaar met een 2 MP camera, 4 GB opslaggeheugen en kostte $499. De huidige iPhone 7 is op dit moment verkrijgbaar vanaf 720 euro met 32GB en een 7 MP camera. Wat een verschil!

Wist je dat Apple, bij de eerste iPhone, app developers geen toestemming gaf om een eigen app te bouwen voor de iPhone?

 ‘The best is yet to come’

Huidige CEO van Apple Tim Cook gaf de volgende reactie op het 10-jarige bestaan de iPhone; We are just getting started. The best is yet to come.’ Daarmee zijn wij heel benieuwd wat de toekomstplannen zijn voor de iPhone. In september 2017 verwachten wij dat de iPhone 8 gepresenteerd zal worden door Apple. Er doen zich al tal van geruchten de ronde over de functionaliteiten van deze iPhone. Zo zou de iPhone 8 met een OLED glazen scherm geproduceerd worden. Ook zou de thuisknop weggewerkt worden in het scherm inclusief draadloos opladen.

Lees ook: Al het nieuws rondom de iPhone 8

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.