Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Touch ID zonder fysieke homebutton, het blijft nog steeds een erg wankel idee. Zo komen er steeds meer geruchten dat de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus helemaal niet zullen worden voorzien van een vingerafdrukscanner.

Touch-ID maakt plaats voor gezichtsherkenning

Bloomberg beweert nu, op basis van verschillende bronnen, dat de vingerafdrukscanner plaats zal gaan maken voor gezichtsherkenning. Door middel van gezichtsherkenning is het voor de gebruiker mogelijk zich te identificeren en daarmee zijn of haar iPhone 8 te ontgrendelen. Niet alleen voor het ontgrendelen zou gezichtsherkenning gebruikt kunnen worden. Ook voor apps als Apple Pay en andere beveiligde apps zou gezichtsherkenning een uitkomst zijn. Om gezichtsherkenning mogelijk te maken, wordt er een 3D-sensor in de frontcamera verwerkt. Verder zou het ook een optie kunnen zijn om het scannen van ogen toe te passen. Deze toepassing zal echter nog wel eerst getest moeten worden.

Tip: Vergelijk iPhone 8 toestellen op prijs

Tip: iPhone 8 met abonnement - vergelijk alle prijzen

Gezichtsherkenning 2.0

Als de ontwikkeling van de gezichtsherkenner 2.0 op tijd kan worden afgerond, zou het kunnen betekenen dat het mogelijk wordt om je iPhone te ontgrendelen met je gezicht. Dit zou binnen een paar honderd milliseconden al kunnen gebeuren, ook zonder recht in de 3D-frontcamera te kijken. Het zou dus ook mogelijk zijn om je iPhone te ontgrendelen terwijl deze gewoon op tafel ligt. Deze optie klinkt erg aantrekkelijk, zeker wanneer het gebruiksgemak optimaal blijft en het design alle ruimte heeft om te shinen.

Lees ook: iPhone 8 foto's tonen geen Touch-ID aan de achterkant

Gezichtsherkenning is veiliger dan Touch-ID

Ook fijn om te weten. Gezichtsherkenning gebruikt meer datapunten dan Touch-ID. Dit houdt in dat gezichtsherkenning veiliger is dan het achterlaten van een vingerafdruk. Daarbij houdt de scanner rekening met diepte, door de in de camera verwerkte 3D-sensor, hierdoor is het niet mogelijk de beveiliging te omzeilen met een foto.

Lees ook: Veelgestelde vragen iPhone 8: Apple analist geeft antwoord

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.