Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple en Samsung gaan nog steeds de strijd met elkaar aan. Omdat we hier te maken hebben met 2 verschillende besturingssystemen, is het vaak een persoonlijke keuze voor welk toestel je kiest. Toch spelen specificaties zoals prestaties, camera en sensoren een belangrijke rol. We zetten de iPhone X en Samsung S9 plus tegenover elkaar.

Processor en prestaties

Apple heeft gekozen voor een Apple a11 bionic chipset. Onder de motorkap van de Samsung S9 Plus vinden we de Qualcomm Snapdragon 845 chip. Om te bekijken hoe beide toestellen het op het gebied van prestaties doen, gaan we naar de Benchmark BaseMark SII score. De Samsung Galaxy S9 Plus scoort net onder de iPhone X. Op het gebied van prestaties komt iPhone X dus net iets beter uit de test.

Tijdens de benchmark test wordt gekeken naar gameprestaties en grafische prestaties. Dezelfde test geldt voor alle smartphones.

Tip: losse iPhone X toestellen vergelijken op prijs

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Camera en beeldkwaliteit

Moet Samsung Galaxy S9 Plus het dan van de camera hebben? Dit toestel is uitgerust met een dual 12mp camera en een 8mp selfiecamera. De iPhone X heeft ook een dual 12mp camera en een 7mp selfiecamera. Met betrekking tot resolutie zien we niet veel verschil. De iPhone X lenzen hebben een iets hoger diafragma.

Zowel de Samsung S9 Plus als de iPhone X maken bij daglicht prachtige heldere foto’s. Galaxy S9 Plus scoort met betrekking tot levendige kleuren toch net iets beter. De iPhone X vertoont meer ruis. Bij weinig licht vertoont de S9 toch een wat scherper detail. Portretfoto’s zien er op de iPhone X weer beter uit. De selfiecamera van de iPhone X maakt gebruik van de dieptetoewijzing camera, waardoor een wazige achtergrond ontstaat. Veel mensen geven hier de voorkeur aan. Op het gebied van camera komt Samsung Galaxy S9 toch beter uit de bus.

Aanbeveling: iPhone X abonnementen vergelijken

Overige specificaties

Het verschil zit hem vooral in het besturingssysteem. De Samsung S9 Plus draait op het open source Android besturingssysteem, aangedreven door Google. Apple heeft zijn eigen besturingssysteem, iOS. Velen ervaren dat iOS net wat stabieler is. Android biedt juist weer de mogelijkheid om instellingen persoonlijker te maken.

Met betrekking tot overige specificaties zien we geen hele grote verschillen. Beide toestellen hebben een intern geheugen van 64 tot maximaal 256 GB. Ook hebben beide merken gekozen voor bluetooth 5.0, stereo luidsprekers en verschillende sensoren. De Samsung S9 heeft een irisscanner en vingerafdrukscanner, terwijl de iPhone X is uitgerust met Face ID.

iPhone X en Samsung S9 Plus zijn stevige concurrenten. Omdat beide toestellen op verschillende gebieden uitstekend scoren, is niet zomaar te zeggen welk toestel beter is. Kijk en vergelijk en bepaal dan welke specificaties het belangrijkste zijn. We zijn over beide merken erg tevreden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer