Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Van iPhones naar een zeeppompje, het is een kleine stap voor Apple's designer Joly Ive. Lees hier meer over de carriere en wensen van de man achter de iconische ontwerpen.

De eindbaas van Apple’s designafdeling is Jony Ive. Met al vele klassiekers op zijn naam lijkt het erop dat hij nog weinig te wensen over heeft in zijn design carrière. Niets is minder waar. De ontwerper, van iconische producten als de iPhone en Mac, droomt van een ontwerp voor een heel ander soort product.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook:Apple werkt hard aan een 5G-netwerk

De afgelopen twintig jaar stond Jony Ive aan het roer van Apple’s designafdeling. In zijn carrière bij het grote techbedrijf ontwierp hij de mooiste gadgets. De grote man van het andersdenkende design droomt echter van een heel alledaags product. Geloof het of niet maar, Ive is op zoek naar het perfecte zeeppompje.

Tijdens een interview met de Norman Foster Foundation doet Jony Ive een bijzondere uitspraak. Op de vraag welk futurische product hij ooit nog hoopt te ontwerpen, komt Ive met een bijzonder antwoord: “Een zeeppompje.” Ive komt gelukkig met een verdere verklaring. Volgens de ontwerper is het doel van design om belangrijke en alledaagse problemen op te lossen met adembenemend design. Zo’n alledaags probleem zou bijvoorbeeld ook het wassen van je handen kunnen zijn. Volgens de Apple designer zijn er op dit moment geen goede zeeppompjes, een gegeven dat hem erg dwars zit. Tot op heden is het hem, tot zijn grote frustratie, zelf ook nog niet gelukt om vat te krijgen op het perfecte zeeppompjes design.

Lees ook: Webpagina doorzoeken in Safari met je iPhone of iPad

Voor hij zijn carrière bij Apple startte was Ive ontwerper bij een Britse sanitair fabrikant, Ideal Standard. Tijdens deze periode ontwierp hij al een wastafel, bidet en toilet. De stap van Apple naar het kleinste kamertje is met zijn vorige werkgever dus zo gek nog niet.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.