Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In- en uitzoomen is een bekend gegeven: met een knijpende beweging kun je gemakkelijk inzoomen in Google Maps en Apple Kaarten en door de tegenovergestelde beweging kun je ook weer gemakkelijk uitzoomen. Maar wist je dat je ook met maar één vinger hetzelfde voor elkaar kunt krijgen?

Stel, je hebt in je ene hand je telefoon en in je andere hand draag je drie tassen, een taart en een kokosnoot. Je bent op zoek naar een locatie in Apple Kaarten en je wilt inzoomen, zodat je de straatnamen beter kunt lezen. Met de eerder genoemde ‘inzoom-techniek’ heb je twee handen nodig. Eén hand om je telefoon mee vast te houden en één hand om in te zoomen. Vanaf iOS 11 is deze onhandigheid met twee handen echter verleden tijd. Met een paar simpele bewegingen, waar je maar één vinger voor nodig hebt, kun je gemakkelijk in- en uitzoomen.

Tip: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken

Bekijk ook: Losse iPhone toestellen vergelijken

In- en uitzoomen met slecht één vinger:

  1. Open de Apple Kaarten app of ga naar de concurrent en open Google Maps

  2. Tik twee keer, kort achter elkaar, op de kaart. De tweede tik houdt je ingedrukt

  3. Sleep je vinger naar boven om in te zoomen

  4. Sleep je vinger naar beneden om uit te zoomen

Lees ook: OV-informatie en OV-route uitstippelen in Apple Kaarten

Was de eerder geschetste situatie voor jou heel herkenbaar? Dan kun je direct aan de slag in Google Maps. Wanneer je een trouwe Apple Kaarten gebruiker bent, moet je nog heel even geduld hebben. Dit handigheidje is namelijk pas beschikbaar in Apple Kaarten in iOS 11. Deze update zal waarschijnlijk half september verschijnen.

Lees ook: Het weer checken via Apple Kaarten

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.