Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Nooit eerder keerde Apple zoveel geld uit aan app developers als in de afgelopen maand. Dat heeft Apple CEO Tim Cook via twitter laten weten.

50 miljard dollar naar ontwikkelaars

Apple baas Tim Cook kwam met dit heugelijke feitje via Twitter. In de maand juli van 2016 zou meer dan 50 miljard dollar zijn uitgekeerd aan ontwikkelaars. Het grootste deel van deze ontwikkelaars maken apps die ze verkopen via de App Store of opbrengsten uit in-app aankopen.

Apple zelf wordt er ook niet slechter van. Het is algemeen bekend dat de App Store een derde van een app opbrengst zelf rekening brengt. Dat betekent dat Apple vorige maand ruim 16 miljard dollar winst heeft geboekt met de App Store.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Pokémon Go grootste verdiener

Tim Cook heeft niet gereageerd op de impact van de Pokémon Go app op de omzetcijfers. Wij schatten dat Pokémon Go al ruim 160 miljoen dollar heeft opgebracht inclusief Android downloads. Vooral de in-app aankopen, waarbij je muntjes kunt kopen, leveren veel geld op voor Pokémon Go. Opvallend is wel dat Pokémon Go bestaat uit drie eigenaren. Nintendo, een van mede-eigenaren, krijgt maar 10 procent van inkomsten uit het populaire spel. Dit betekent dat Apple meer verdient aan Pokémon Go dan de oorspronkelijke uitvinder van Pokémon. 

Lees ook: Pokémon Go tips & cheats

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.