Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple staat een boete van 506 miljoen dollar te wachten. De rechter heeft besloten dat Apple aan de University of Wisconsin-Madison deze boete verschuldigd is.

Dit immens grote bedrag komt niet zomaar uit de lucht vallen, het is namelijk meer dan een verdubbeling van de nog openstaande boete van Apple.

Lees ook: Tijdlijn: Hoe Apple de $548 miljoen van Samsung in handen kreeg

De boete omvat zo’n immens groot bedrag, omdat Apple keer op keer een patent blijft schenden. Het betreft een patent dat een techniek omschrijft die een processor efficiënter kan laten werken door middel van het voorspellen van het gedrag van de gebruiker.

Apple zal naar verluidt deze techniek toepassen in meerdere chips, namelijk de A7- A8 en A8X van zowel de iPhone als iPad. Door gebruik te maken van de techniek maakt Apple inbreuk op het patent van de universiteit. In 2014 ging al de eerste rechtszaak van start, waarna er in 2015 een uitspraak volgde. De rechter veroordeelde Apple tot een boete van 234 miljoen dollar. Apple weigerde deze boete te betalen en legde zich niet bij de uitspraak neer. Het bedrijf schakelde het patentbureau in om het patent opnieuw te laten keuren. Apple is namelijk van mening dat het patent ongeldig is.

Lees ook: Conflict tussen Qualcomm en Apple 

Helaas Apple keurde het patentbureau het patent van de University of Wisconsin-Madison goed en zag de rechter dat een aanleiding om de boete meer dan te verdubbelen. Ondanks de uitspraak van de rechter bleef apple namelijk inbreuk maken op het patent, dit bestraft de rechter met een flinke toename van de boete.

Lees alle nieuwsberichten en artikelen over Apple

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.